'DVOJINA' U KINU EUROPA, 12. OŽUJKA

Film o iskrenoj ženskoj ljubavi u krivom trenutku

06.03.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Nakon svjetske premijere u Karlovym Varyma indie ljubavna drama 'Dvojina', koju zovu lezbijskom verzijom filma 'Before Sunset', 12. ožujka stiže u Hrvatsku, točnije u kino Europa

Zbog vremenskih neprilika, avion iz Danske prisiljen je sletjeti na slovenski aerodrom. Među putnicima je lijepa Dankinja Iben (Mia Jexen) koja na putu do hotela upoznaje Tinu (Nina Rakovec). Vožnja shuttle autobusa Tinin je ljetni posao i iako joj je najprije čudno, prihvati Ibeninu molbu da ju proveze gradom po noći, a iz te vožnje se razvija neočekivan odnos koju unosi vrtoglave promjene u Tinin život.

Film 'Dvojina', u režiji Nejca Gazivode, iskrena je ljubavna priča o dvjema djevojkama koje su se srele u pogrešnom trenutku – no bez obzira na to, susret ih učini sretnijim osobama. Uz prekrasno snimane prizore Ljubljane, kritika ističe i savršeno uklopljen soundtrack danskog indie dua Monkey Cup Dress, čija glazba upotpunjuje atmosferu filma.

Slovensko-hrvatsko-danska koprodukcija 'Dvojina' hrvatsku premijeru imat će 12. ožujka u kinu Europa u organizaciji Queer MoMenata, a 25. ožujka stiže u riječko Art kino Croatia.