SKRIVENA ISTINA

Evo o čemu se stvarno radi u poznatim pjesmama

24.05.2014 u 09:25

Bionic
Reading

Iako ove pjesme na prvo slušanje imaju logično značenje, nakon što otkrijete o čemu se zapravo govori u njima, nećete ih slušati 'istim ušima'. O kojim je poznatim pjesmama riječ i koje skriveno značenje stoji iza njih, saznajte u nastavku

Poker Face' - hit pjesma Lady Gage zapravo govori o biseksualnosti, kako je otkrila sama pjevačica tijekom jednog koncerta. 'Ova pjesma govori o razdoblju kada sam vodila ljubav s tadašnjim dečkom. Kada smo vodili ljubav, u glavi sam mislila na djevojke i nisam mu htjela to dati do znanja zbog osjećaja krivnje koji sam tada imala', otkriva Gaga.

Frontmen benda Maroon 5 - Adam Levine, MTV- ju je otkrio da pjesma 'Harder to Breathe' opisuje njegovu frustraciju prema tadašnjoj izdavačkoj kući nastaloj uoči izlaska njihovog debitantskog albuma 'Songs About Jane'. 'Samo su nas sati dijelili od objave prvog albuma ali label je želio još pjesama. To je bila kap koja je prelila čašu. Užasno sam bio uzrujan tom činjenicom i pritiskom koji nam je stvarao. Tako je nastala pjesma 'Harder to Breath'', priznaje Levine.


Veliki hit 'Summer of '69 Bryana Adamsa nije tako 'nevin' kako se u početku može misliti. 'Neki dijelovi pjesme su autobiografski, no naslov i pjesma se referira na broj 69 kao metaforu za seks', izjavio je Adams nadodavši: 'Mnogi ljudi su uvjereni kako je riječ o 1969. godini'.

Pjevač benda Semisonic - Dan Wilson na jednom je koncertu izjavio kako je želio napisati pjesmu o svom novorođenom djetetu, no isto je tako znao da će takvu ideju članovi benda smatrati patetičnom. Stoga je stvorio pjesmu koja govori o njegovoj početnoj ideji za pjesmu 'Closing Time' ali zvuči kao da je namijenjena nekom drugom. 'Oni misle da pjesma govori o izbacivanju iz bara na kraju radnog vremena, a zapravo govori o izbacivanju iz utrobe', izjavio je Wilson.

Prema navodima novinara Dona Shorta, klasik legendarnih Beatlesa - 'Ticket to Ride' zapravo govori o prostitutkama. 'Djevojke koje su radile na ulicama Hamburga morale su biti dobrog zdravlja, a tadašnje njemačko zdravstvo davalo im je kartu kojom se potvrđivalo njihovo dobro zdravstveno stanje. U  lipnju 1966. godine, našao sam se u Hamburgu u društvu Beatlesa i tada mi je John rekao kako se fraza 'ticket to ride' zapravo odnosi na tu kartu s kojom je njemačko zdravstvo potvrđivalo dobro zdravstveno stanje prostitutki. John se u tom trenutku možda i šalio. Njegovim izjavama trebao si pristupati s dozom opreza, no sa sigurnošću mogu tvrditi da mi je John upravo to rekao', otkriva Don Short u knjizi 'A Hard Day's Write'.

James Reyne, frontmen Australian Crawla u intervjuu za ABC bez zadrške je odgovorio na pitanje o čemu zapravo govori pjesma 'The Boys Light Up'. 'Pjesma govori o oralnom zadovoljavanju', priznao je Reyne.

Prema navodima iz dokumentarnog filma 'Bob Marley: The Making of a Legend', Marley je bio izričito ljut na tadašnju djevojku kojoj je doktor prepisao kontracepcijske pilule. Doktor koji je to učinio, kasnije je odlučio postati šerif. O tom događaju upravo govori pjesma 'I Shot the Sheriff'.