DAROVI SMRTI 2. DIO

Epska završnica 'Harrya Pottera'

11.07.2011 u 11:00

Bionic
Reading

'Harry Potter i darovi smrti 2. dio' zadnja je avantura filmskog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru. U epskom finalu borba između sila dobra i zla eskalira u svijetu čarobnjaka u sveopći rat. Ulozi nikad nisu bili viši i nitko nije siguran. A tko će odnijeti konačnu pobjedu saznat ćemo 13. srpnja, kada film dolazi u naša kina

'Harry, ti si čarobnjak.'

Prije deset godina ove su četiri riječi označile početak iznimnog kinematografskog putovanja dječaka čije je ime postalo sinonimom za čaroliju – Harrya Pottera. Tijekom narednih deset godina serijal njegovog imena promijenio je povijest filmske umjetnosti i živote višegeneracijske glumačke i filmske ekipe koja se posvetila oživljavanju sedmotomskog umjetničkog djela J. K. Rowling na filmskom platnu.

Serijal Harry Potter najprofitabilniji je serijal svih vremena, a i filmovi i knjige prema kojima su snimljeni utkani su u živote i kulturu širom svijeta. Riječi kao što su Muggle (Bezjak), Quidditch (Metloboj), Hogwarts i Expelliarmus! ušle su u globalne leksikone.

Vrhunac priče otkriva i neke iznenađujuće strane dobro poznatih i omiljenih likova. Mladi su čarobnjaci na prvoj crti svijeta u ratu. Ovo je završna bitka za Hogwarts, završna bitka za čarobnjaštvo u svijetu i konačni obračun između Harryja i Voldemorta. Serijal ima epsko finale s bitkama i zmajevima, paucima i divovima… No, u srcu priče ipak su likovi. Spektakl je važan, ali briga za bliske ljude u središtu toga ono je što privlači gledatelje i uvlači ih u njihovo životno putovanje.