TUŽNA GODIŠNJICA

Emotivna Adrijana Monteno: Tata je stalno s nama, u srcu i pričama

21.01.2016 u 17:01

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana glazbena scena je ostala bez velikog kantautora Kemala Montena. Njemu u čast ovih dana održan je koncert u organizaciji Udruge Kemal Monteno, a u publici su ga s puno emocija pratili i njegovi najmiliji, supruga Branka, sin Đani i kći Adrijana. Kemina mezimica, koja mu je podarila unuke za koje je neprežaljeni umjetnik bio posebno vezan, s majkom i bratom će na dostojanstven i intiman način danas obilježiti godišnjicu njegove smrti

Kantautorova voljena supruga Branka i kći Adrijana zbog koncerta u dvorani Lisinski doputovale su iz Sarajeva i ponosne su na to što su prijatelji i kolege odlučili napraviti takav glazbeni hepening njemu u čast.

'Stvarno su nam priredili predivan glazbeni doživljaj. Bilo je to vrlo emotivno i miješale su nam se emocije tuge i sreće, sve u isto vrijeme. Mama, Đani i ja smo zaista zahvalni svima, a osobito Pauli i Đeli Jusiću mlađem, koji su sve organizirali i na čiju inicijativu je održan koncert. Posvetili su se tome s puno ljubavi i entuzijazma. Svim sudionicima i prijateljima moja obitelj i ja zahvaljujemo što su nam priuštili takav predivan koncert', rekla je Adrijana Monteno, još uvijek puna dojmova nakon nastupa posvećenom svom ocu koji je na današnji dan prije godinu dana preminuo od jake upale pluća i komplikacija nakon transplantacije bubrega.

Upravo je Adrijana zajedno s majkom i bratom Đanijem bila Kemina najveća ljubav i oslonac. Kad se spomene tata, govori teškim glasom, s puno tuge i nježnosti. Njegova prisutnost se osjeti u svakoj njezinoj misli. Ipak, ne može izdvojiti koja joj je najdraža tatina pjesma. 'Ne mogu reći da mi je neka baš posebno draga jer su mi sve za koje je on napisao tekst i glazbu jednako prirasle srcu. To su pjesme u kojima je bio on.  Pjevao je i divne pjesme drugih skladatelja, ali kad bi on napravio i tekst i glazbu, točno sam znala i osjećala da je to izašlo iz njega', kaže 43-godišnja Adrijana. Danas će s bratom i mamom Brankom te kćerima Lorom i Lejlom otići na groblje iako su često ondje.

'Idemo stalno na groblje. Kad god dođemo, sve je puno cvijeća jer ljudi dolaze i mimo godišnjice i datuma, što nas uvijek posebno gane', rekla je. Puno vremena provodi s majkom Brankom, koja je sada većinu vremena u Sarajevu.

'Nas četiri smo u stanu pa se uvijek nešto događa, nikad nije dosadno, a brat Đani živi u Zagrebu, ali se i s njim često vidimo. Bol ne prestaje, ali tata je uvijek s nama u srcu, mislima i pričama', ispričala je.


Kemina obitelj - supruga Branka, kći Adrijana i sin Đani bili su mu uvijek na prvom mjestu