U VIP KLUBU

Elma Burnić u ozračju magle predstavila 'Magleni dan'

02.11.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Hrvatska kantautorica Elma Burnić održala je u srijedu solistički koncert (glazbe koja se može opisati brazilian i soft džez) u prepunom zagrebačkom VIP klubu te u ozračju magle i Noći vještica, oduševljenoj publici predstavila svoj kantautorski singl 'Magleni dan'

VIP klub je ugostio brojne ljubitelje glazbe koji su uživali u jedinstvenoj glazbenoj sintezi primamljivih ritmova džeza i melodioznosti 'brazilskog' portugalskog u interpretaciji strastvene glazbenice Elme Burnić.

U bogatom i emocijama nabijenom glazbenom repertoaru Elmu su na klaviru pratili Paul Kempf, renomirani glazbenik iz Zabranjenog pušenja, osebujni slijepi multiinstrumentalist, Mario Perčinić na kontrabasu te Zdenko Ivanušić, poznati zagrebački freelance saksofonist. Posebna je poslastica koncertne večeri bilo i predstavljanje Elminog kantautorskog singla 'Magleni dan' koji je nastao u suradnji s Paulom Kempfom te producentima Suadom Čokljatom i Denykenom.

'Ponekad prvo nastane tekst pa melodija, a ponekad je obrnuto, ali u 'Maglenom danu' spojili su se glazba i riječi gotovo u jednom trenu, kao da je skladba što prije htjela doći na svijet', rekla je Elma dodavši da su joj glazbeno eksperimentiranje te povezivanje kultura Istoka i Zapada nit vodilja u pisanju i skladanju pjesama. Posjetitelji su to osjetili i u brojnim skladbama izvedenim u eksperimentalnom džez sevdahu od kojih je publici zastao dah kada je čula 'Eminu', jednu od najljepših ikada ispjevanih sevdalinki.

'Večeras sam se uvjerio kako se različiti glazbeni svjetovi, džez i sevdah, mogu komplementarno nadopuniti i tako pružiti jedinstven melodiozan izričaj', prokomentirao je glumac Duško Modrinić, inače i voditelj koncerta.

U atmosferi magle i Halloweena, razigranih nota brazilian i soft džeza te orijentalnih boja sevdaha uživala su i brojna renomirana lica hrvatske glazbene scene. 'Svojom iskrenom interpretacijom, odabirom repertoara drage mi brazilske glazbe i sveukupnom kvalitetom glazbenog izričaja, Elma je ostavila iznimno snažan dojam na mene koji je bio na vrhuncu tijekom izvedbe sevdaha' poručio je džez pijanist i skladatelj Matija Dedić, ukazavši na mogućnost glazbene suradnje s Elmom koja je 'veliko osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni'.

'Pohvalio bih i doprinos Paula Kempfa s obzirom na to da sam dobro upućen u delikatnost komornijeg pristupa u prenošenju glazbene poruke i energije koja nije vezana uz buku i ostala komercijalna pomagala u sklopu glazbe što dodatno daje težini njegovom i Elminom nastupu', zaključio je Dedić.