SLAYER I DOWN

Ekskluzivni metal spektakli u Tvornici

19.06.2013 u 10:51

Bionic
Reading

Zagrebačka Tvornica ugostit će dva velika metal benda Slayer i Down

U nedjelju, 23. i utorak, 25. lipnja, u Zagrebu će se održati dva metal spektakla koji će se po mnogočemu upisati u koncertu povijest grada.

Tvornica kulture u nedjelju će ugostiti jedan od najvećih metal bendova svih vremena – Slayer – na njihovom prvom i vjerojatno jedinom klupskom koncertu u Hrvatskoj uopće. Dva dana kasnije, na istoj pozornici nastupit će mitska supergrupa Down predvođena Philom Anselmom, bivšim frontmenom kultnog benda Pantera na njihovom premijernom i ekskluzivnom koncertu u cijeloj našoj regiji.
 

Godinu dana nakon fantastičnog nastupa na prekrojenom Rokaju u lipnju 2012. Slayer se vraća na nešto što je oduvijek bio mokri san kompletne vojske fanova - intiman klupski koncert, i to u Zagrebu! Bend koji posljednjih nekoliko desetljeća nosi program na najvećim svjetskim festivalima kapaciteta nekoliko desetaka tisuća ljudi, bend koji je i na našem terenu prije dvije godine nastupao u ZG Areni, ovoga puta svirat će za samo 1.300 fanova na koncertu koji se već sada može proglasiti jednim od ključnih događaja ove koncertne godine.

269012,268738,268689,268826Down, bend koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima radi, događaju se uglavnom po SAD-u, posjetit će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu. Za one slabije upućene, Down je sastavljen od članova četiriju velikih američkih bendova: Pantere, Crowbara, Corrosiona of Conformityja i Eyehategoda.

Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontmen Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bendom Panterom i blockbusterom 'Far Beyond Driven' Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi. Down se na sceni pojavio 1995. s danas kultnim prvijencem 'Nola', nastalim u pauzi između snimanja dvaju Panterinih studijskih albuma. Bend je objavljivao rijetko, nastupao još rjeđe, a do danas je ukupno objavio tri studijska albuma ('Nola', 'Down II: A Bustle in Your Hedgerow', 'Down III: Over the Under') i jedan live snimak, 'Diary Of A Mad Band' iz 2010. godine.