OTVARANJE KINA

Ekipa filma 'Šegrt Hlapić' u CineStaru Vukovar

23.12.2013 u 16:13

Bionic
Reading

Ovog vikenda svečano je otvoren 13. CineStar u regiji i prvi CineStar u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon press konferencije i službene ceremonije otvaranja u subotu, jučer ujutro mali Vukovarci imali su priliku upoznati i družiti se s ekipom filma 'Šegrt Hlapić', a dječjim hitom koji je do sada pogledalo više od 120.000 gledatelja započele su i projekcije za javnost

Ceremonija službenog otvaranja uslijedila je navečer uz spektakularni vatromet koji su okupljeni promatrali s terase Golubica Malla nakon čega su se uzvanicima obratili Hrvoje Krstulovići vukovarski gradonačelnik Željko Sabo čime je CineStar Vukovar i službeno proglašen otvorenim.

Najmlađi su sutradan, u nedjelju ujutro, imali prilike upoznati i družiti se s ekipom filma 'Šegrt Hlapić', a dječjim hitom kojeg je do sada pogledalo više od 120.000 gledatelja započele su i projekcije za javnost. U ekranizaciji najpoznatijeg romana Ivane Brlić Mažuranić prvi su uživali učenici s posebnim potrebama Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara, koji su ovu projekciju dobili na dar od tvrtke Blitz-CineStar, a najznatiželjniji među njima nakon filma su postavljali pitanja Hlapiću (Mile Biljanović), Giti (Ena Lulić), služavki (Maša Petranović) i redatelju Silvije Petranović) te se slikali s njima. Sva djeca ponijela su kući i potpisani plakat, a osmjesi na njihovim licima potvrdili su da se zbog njih isplatilo potegnuti iz Zagreba, odnosno Đakova odakle je stigla Slavonka Ena Lulić.

CineStar Vukovar u potpunosti je digitalizirano kino s tri dvorane, od kojih su dvije opremljene realD 3D tehnologijom. CineStar će publici u Vukovaru predstaviti i svoju ultimativnu kinodvoranu – CineStar eXtreme s platnom veličine 100m2! Vukovarci će na raspolaganju imati 418 sjedala od kojih su četiri za invalide, a godišnje će se prikazivati oko 130 novih filmskih hitova te fantastični alternativni sadržaji kao što su najveće svjetske produkcije opera, baleta, koncerata, izložbi i drugih sadržaja koje posjetitelji mogu pogledati samo u CineStaru!

U prvom tjednu nakon otvorenja u CineStaru Vukovar prikazivat će se: 'Hobit: Smaugova pustoš', 'Snježno kraljevstvo', 'Gravitacija', 'Igre gladi: Plamen', 'Legende u Vegasu', 'Juraj i hrabri vitezovi' te 'Šegrt Hlapić'.

Brojnim i raznovrsnim sadržajima CineStar Vukovar omogućit će dugo očekivano osvježenje u kulturnom i zabavnom životu Vukovara, a građanima svih uzrasta pružiti mjesto na kojem će moći uživati u vrhunskom kino doživljaju i svjetskim kino standardima zahvaljujući vodećem kinoprikazivaču u regiji tvrtci Blitz-CineStar