DINO ROGIĆ

'Cure mi priđu, pa pobjegnu!'

01.06.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Još od malih nogu Dino je znao da želi postati glumac, a kad je došao red na izbor fakulteta, nije se nimalo dvoumio. Spakirao je kofere i preselio se u Sarajevo upisavši Akademiju dramskih umjetnosti. Našoj se publici predstavio u hit seriji 'Larin izbor', a trenutno ga gledamo u još jednom uspješnom projektu - 'Kud puklo da puklo'

Javnost vas je pobliže upoznala u sapunici 'Larin izbor'. Kakve uspomene nosite s tog snimanja i smatrate li da vam je uloga Mate na neki način promijenila život?
To je snimanje definitivno obilježilo jedno razdoblje, a uspomena ima svakakvih jer je proces snimanja bio jako dug, ali ne možemo govoriti o mijenjanju života, već čisto o mom prvom predstavljanju široj publici.

Trenutno vas gledamo u hvaljenoj seriji 'Kud puklo da puklo'. Kako je igrati u projektu s elementima humora? Možete li se u takvom formatu više izraziti kao glumac?

Teže. Inače je u kazalištu i na filmu puno teže stvoriti dobru komediju nego neki drugi žanr. Trudim se izraziti, a mi nismo tržište na kojem se glumac može specijalizirati za jedan žanr, tako da se moramo izražavati u svim formatima, odnosno žanrovima. Ne mogu reći da sam našao svoj izraz i trudim se biti što svestraniji.


Dino u seriji 'Kud puklo da puklo'

U kojem ste trenutku znali da se želite baviti glumom?
U trenutku ludila.

Studirali ste u Sarajevu. Što vas je sve naučio taj grad?
Naučio me radu, disciplini te da postoji više praznika nego što sam mislio.

Gdje su bolji izlasci – u Bosni ili Hrvatskoj?
Jednako su dobri. U BiH sam sada rijetko pa su mi postali nekako egzotični, ali znate da izlazak ovisi o ljudima, ne o mjestu.

Koje vam je najdraže bosansko jelo?
Bosanski lonac, a ako govorimo o kolačima, iako preferiram one suhe, hurmašice su mi mnogo drage.

Postoji li neka uloga koju još niste odigrali, a voljeli biste?
Mislim da nemate dovoljno prostora da vam nabrojim što sve želim igrati.

Laskaju li vam usporedbe s irskim glumcem Collinom Farrellom?
Pa ta fizička sličnost je postala dobra zafrkancija i na neki mi način predstavlja kompliment. A kad me budu poslovno uspoređivali s njim, onda će mi još više laskati.


Dino Rogić

Vodite li pažnju o fizičkom izgledu?
Pa trčim, koristim kremu za ruke, a nekad i za lice... Sad, ako je to briga, onda da. Da, i nekad ne izađem zgužvan, već sve ispeglam. 'Nekad' kod mene zapravo znači rijetko.

Prilaze li vam djevojke otkako se pojavljujete na televiziji?
Nekad priđu da mi kažu da malo sličim na jednog glumca, ali onda odu. Kažu da nema šanse da sam ja on jer je on zgodan.

Kakva vas djevojka može privući, a kakva odbiti?
Nema tu neke filozofije, tipova i prohtjeva. Potpuno različite osobine su me privlačile, a isto tako su me potpuno različite osobine odbijale. Volio bih da mogu reći da postoji moj tip jer bih i sebi znatno olakšao.

Vidite li se u braku?
Pa nekad me malo uhvati nekakva sjeta pa se zamislim situiran s obitelji. Ali samo nekad.

Vodite li se u životu više razumom ili osjećajima?

To se konstantno mijenja. Imao sam razdoblja u kojima sam slijepo išao za osjećajima, a onda sam opet imao razdoblja kad je razum bio glavni i jedini put. Pokušavam nekako kombinirati jedno i drugo, ali ne mogu reći da uspijevam. To je jednostavno nešto što se mijenja od situacije do situacije.