COMBICHRIST U TVORNICI

Brutalna electro-industrial atrakcija ponovno u Zagrebu

06.11.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Hrvatskim fanovima dobro poznati electro-industrial heroji Combichrist nakon tri godine ponovno nastupaju u zagrebačkoj Tvornici u subotu, 15. studenoga

Nakon što su razorili jarunski Aquarius, pokorili Arenu Zagreb s Rammsteinom i opustošili bivši Boogaloo, zagrebačka publika spremna je za još jednu dozu njihovog prepoznatljivog ubojitog sounda

Kako iza većine današnjih pop zvijezda stoje skandinavski producenti, ne čudi da Combichrist svoje korijene vuče iz Norveške. Upravo su u gradu Fredrikstadtu udareni temelji za bend koji će kasnije obilježiti cijelu jednu underground epohu i naglavačke izokrenuti scenu koja spaja dark electro, industrial i srodne alternativne žanrove. Selidbom u američku Atlantu, Andy LaPlegua (pravim imenom Ole Anders Olsen) počinje transformaciju 'one man projekta' u nezaustavljivo glazbeno 'čudovište' koje će nekoliko godina kasnije nastupati ispred desetina tisuća ljudi.

Iako je svoju glazbenu karijeru započeo projektima koji su glazbeno bili kudikamo 'mekši', poput benda Icon Of Coil, glazbeni obrazac Combichrista nije iznenađenje ako u obzir uzmemo njegovo sudjelovanje u bendovima kao što su Panzer AG, Scandy i Scandinavian Cock.

Isprva započet kao aggrotech projekt, zvuk Combichrista s vremenom je evoluirao. Od utjecaja techno, industrial pa čak i metal glazbe, zvuk koji bend danas prezentira zanimljiv je crossover koji privlači publiku iz najrazličitijih mogućih glazbenih pravaca.

Combichrist potpisuje nekoliko autorskih soundtrackova za filmove, ali i suradnje sa sastavima i glazbenicima poput legendarnog Wesa Borlanda iz Limp Bizkit

Sedam izdanih albuma od 2003. do danas dovoljno govori o snazi samog benda! Osim hitova poput 'Get Your Body Beat', 'Blut Royale', 'Sent To Destroy', 'Throat Full Of Glass' ili najnovije uspješnice 'Maggots At The Party', glavnu snagu Combichrista čine brutalninastupi uživo koji ruše sve pred sobom.

Dečki su već nekoliko puta nastupali u Hrvatskoj svaki put oduševivši fanove, a jedan od njihovih najdojmljivijih nastupa bio je u Areni Zagreb kad su bili predgrupa Rammsteinu koji ih je osobno odabrao kao predizvođača na turneji 2010. godine!

Combichrist zbilja žive sex, drugs and rock and roll, pa je tako prije nekoliko godina američka porn revenge stranica Is Anyone Up? objavila niz provokativnih slika golišavih članova Combichrista s različitih orgija koje su se uglavnom odvijale na turnejama.

Predgrupa Combichristu američka je elektronska atrakcija William Control, koju je u Seattleu osnovao producent William Francis. Za after party su zadužene poznate snage domaćih Pure Electro (END, Redlilly) i Camera Obscura (s(k)elector TRASHINGTON, Kalle) DJ timova koje će upotpuniti nadolazeći subotnji koncert.