THE PRODIGY

Britanska elektro institucija na Sea Dance festivalu

06.03.2015 u 12:25

Bionic
Reading

Najznačajniji svjetski elektronski sastav The Prodigy, u srijedu, 15. srpnja, nastupit će na Jazu u sklopu morskog poglavlja Exit Avanture i tako uveličati ovogodišnju proslavu 15. rođendana Exita, kao i nedavnog osvajanja povijesne titule Najboljeg europskog festivala za Sea Dance

Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svjetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u sklopu svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim europskim i svjetskim festivalima. Šesto studijsko izdanje pod nazivom 'The Day Is My Enemy' izlazi 30. ožujka i nasljedit će album 'Invaders Must Die' s kojim su četvrti put za redom osvojili prvo mjesto britanske liste albuma! U četvrt stoljeća dugoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 milijuna albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po nevjerojatnoj euforiji koju nose.

The Prodigy čine Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, na koncertima praćeni gitaristima, bubnjarima i drugim glazbenicima. Debitantski singl 'Charly' našao se među prva tri najslušanija u Velikoj Britaniji, što je bila odlična uvertira pred objavu prvog albuma 'Experience', te godine jednog od deset najboljih u Britaniji. Sve zauvijek mjenja jedan od najvažnijih albuma 20. stoljeća 'Music for the Jilted Generation' s kojeg su cijele generacije odrastale uz hitove poput 'Voodoo People', 'No Good', 'Their Law', 'One Love' ili 'Poison'. Sljedeći album, 'The Fat of the Land', donosi proboj na američko tržište i osim britanske, osvaja i prvo mjesto američke liste najboljih albuma uz hit singlove 'Firestarter', 'Diesel Power' i nezaobilaznu 'Smack My Bitch Up' koju prati kontroverzni spot.

I sljedeća dva albuma 'Always Outnumbered, Never Outgunned' i spomenuti 'Invaders Must Die' osvajaju prva mjesta top lista, a The Prodigy pokreću Warriors Dance festival u Japanu, da bi ga iduće godine održali na slavnom Milton Keynesu pred oko 70.000 fanova. Sve to prati odlični koncertni album i DVD/Blu-ray izdanje 'World’s on Fire', a čak dva iduća izdanja održavaju u Srbiji, na Kalemegdanu 2012. i na Exitu 2013! S Kalemegdana se još prepričava veliki tulum u backstageu kada je Skrillex u prostorijama iza pozornice, poslije koncerta puštao glazbu dok su se Liam, Keith i Maxim zabavljali s prijateljima iz cijelog svijeta. Vrijeme je za prvi, povijesni nastup u Crnoj Gori, za nove rekorde Exit Avanture i nezaboravne anegdote za bend i putnike iz cijelog svijeta koji dolaze na Jaz.

Najpopularnija lokacija prošlogodišnjeg Sea Dance festivala, Dance Paradise plaža od 15. do 18. srpnja pretvorit će se u europski centar suvremene plesne muzike uz neke od najsvježijih elektronskih stilova s unapređenom produkcijom. Među prvim potvrđenima su predstavnici popularne glazbene platforme TheSoundYouNeed, britanski hit DJ duo Bondax, remiks majstor Star Slinger, francuski one-man-band FKJ i bass hitmakerTCTS iz Manchestera. Njima se pridružuju i članovi američkog muzičkog kolektiva Crew Love, famozni bostonski DJ duo Soul Clap, tročlani kalifornijski bend PillowTalk i 'frisco-disco' DJ Nick Monaco

ULAZNICE, KAMP, PRODAJNA MJESTA

SEA DANCE FESTIVAL

Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 285,00 kuna
Festivalska ulaznica za Sea Dance Festival – online: 290,00 kuna
Kamp Sea Dance Festival – na prodajnim mjestima: 210,00 kuna
Kamp Sea Dance Festival – online: 215,00 kuna

Bitno je napomenuti da ulaznice i kamp, bilo na prodajnom mjestu, bilo online u Hrvatskoj mogu kupiti samo hrvatski državljani. Velika prodajna novost ove godine u Hrvatskoj je proširenje prodajne mreže i prodaja putem interneta.

Službena prodajna mjesta:

Zagreb

Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29
Aquarius CD shop - Maksimirska 16
Aquarius CD shop - Varšavska 13
Churchill - Arena centar, Lanište 32
Churchill - Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16
Churchill - City Center West, Jankomir 33
Daily News - Importanne Glavni kol. Trg Ante Starčevića 1
Dirty Old Shop - Zagreb, Tratinska 18
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76
Punkt – Branimir centar, Kneza Branimira 29
Record Store Zagreb, Tkalčićeva 3
Tvornica Kulture, Šubićeva 2

Osijek - Daily News - Kaufland (Josipa Reih-Kira 40), Luminis (Županijska 1)
Pula - Activa Travel Pula (Scalierova 1), Dina De Ville's shop (De Villeov uspon 1)
Rijeka - iGrow shop, Blaža Polića 5
Split - iGrow shop, Kružićeva 6
Zadar - iGrow shop, Stomorica 2
Novalja - Sunturist Novalja, Kranjčevićeva b.b.
Online: entrio.hr