PROGOVORIO O SVEMU

Bogdan Diklić o razvodu: Sad bih radije davao nego primao

14.07.2016 u 18:10

Bionic
Reading

Beogradski glumac hrvatskog podrijetla Bogdan Diklić filmom 'Sve najbolje' otvorio je ovogodišnji Pulski filmski festival u kojem utjelovljuje udovca Tomu koji ljubav doživljava sa slastičarkom Vericom. O svojoj nekadašnjoj ljubavi iz privatnog života te razvodu sa suprugom Dijanom, progovorio je prvi put za InMagazin

'Ja sam sad u uzrastu kad bih radije davao nego primao.' Prije godinu dana rastao se sa suprugom, srpskom glumicom i profesoricom na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu Dijanom Marojević. Razvod dosad nije želio komentirati jer se naslušao neistina na tu temu.

'Imamo predivan odnos, moja bivša supruga i ja. Mi smo i dalje roditelji i ne držimo se onog sudskog, onog svaki drugi vikend', izjavio je glumac u InMagazinu. S Dijanom ima 14-godišnju kćer Sofiju.

'Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, po ženi ljepotu (smijeh). A po mojoj liniji - moja pokojna majka Sofija je bila jako duhovita. Naše dijete Sofija je strahovito duhovito dijete', pohvalio se. Dodaje da je prije očinstva bio egocentrik.

'Nisam znao što mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavolio. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, s 47 godina sam se oženio. I onda shvatite da niste centar svijeta, da bezuvjetno volite', komentirao je glumac. Uvjeren je da se u životu sve događa s razlogom.

U lipnju 2009. imao je srčani udar, a nakon toga je doživio još dva.
'Imao sam zdravstvenih tegoba visokog rizika, i to treći put. Mislim da sam ostao zbog svoje kćeri, da je tako riješeno gore', rekao je glumac iza kojeg je bogat opus od 80 filmskih, a isto toliko kazališnih i televizijskih uloga. Prestat će glumiti tek kad mu posao postane muka.

Početkom kolovoza u rodnom Bjelovaru organizirat će glumačke radionice, a ljeto će provesti na putovanju s kćeri Sofijom.