OBITELJ KREŠE ĆOSIĆA

'Bilo je uzbuđenja, suza i ganuća, ali vrijedilo je!'

25.03.2015 u 12:00

Bionic
Reading

Udovica hrvatskog košarkaškog velikana Kreše Ćosića, koji je prije točno 20 godina preminuo od zloćudne bolesti u 47. godini života, ispričala nam je zbog čega je film Darka Bajića 'Bit ćemo prvaci svijeta' značio puno za njezinog sina Krešimira Petra, a onda i za cijelu obitelj

'Kad mi je Krešo rekao da su mu ponudili da glumi svog oca, rekla sam: 'Sine, to je lijepo, ali odluka je na tebi.' Sad vidim da je postupio ispravno jer ovim je filmom na neki način doista upoznao oca. Bilo je jako mali kad je tata umro, a naravno da mi u kući govorimo o njemu i Krešimir Petar zna tatu kroz naše priče, ali ovo je bilo potpuno drugačije', iskrena je bila Ljerka.

'Sa snimanja se vratio pun dojmova, čak je i plakao, srce mu je bilo puno i to je najvažnije. Bilo je uzbuđenja, suza i ganuća, ali vrijedilo je!', rekla je o svom sinu jedincu koji fizičkim izgledom jako podsjeća na svog tatu, a kako kažu njegove kolege sa snimanja, i veliki je zafrkant poput njega. Naime Krešimir Ćosić je u društvu bio omiljen zbog svog smisla za humor i jednostavnosti.

Upravo je 22-godišnji Krešimir Petar sinoć na premijeri bio najbolje raspoložen, a za razliku od glumca Sergeja Trifunovića koji nikako nije uspijevao loptom pogoditi obruč, Kreši je to išlo od ruke.