50. SUPER BOWL

Beyonce poslala političku poruku, Lady Gaga publiku ostavila bez riječi

08.02.2016 u 09:44

  • +3

Superbowl 2016.

Izvor: Profimedia / Autor: © Stephen M. Dowell/TNS via ZUMA Wire

Bionic
Reading

Britanski rokeri predvođeni Chrisom Martinom i Bruno Mars zagrijali su publiku, no Beyonce je bila ta koja je svojim energičnim i politički obojenim nastupom u poluvremenu najgledanijeg sportskog događaja u SAD-u prodrmala milijune Amerikanaca. Koreografijom i kostimima pjevačica se referirala na Crne pantere, pokret Black Lives Matter i Malcolma X-a. Svojih pet minuta imala je i Lady Gaga veličanstveno izvevši američku himnu

Finalnu utakmicu za prvaka u američkom nogometu, koja je redovito najgledaniji televizijski događaj na tlu SAD-a i koji prate stotine milijuna gledatelja, ove je godine više od sportskog rezultata obilježio glazbeni nastup Beyonce. Da novi singl 'Formation' ne prođe nezapaženo pred milijunskom publikom, pomogla je i njezina sinoćnja politička poruka lansirana nakon skandala oko diskriminacije tamnoputih glumaca prije ovogodišnje dodjele Oscara. Kao što je i najavila, Beyonce je publici priredila pravi show kojem nisu mogli konkurirati ni Coldplay ni Bruno Mars.

U svom žestokom nastupu koreografijom i kostimima referirala se na Crne pantere, pokret Black Lives Matter i Malcolma X-a. Plesačice u kožnim kostimima s beretkama na glavama, šakom stisnutom u zraku s Beyonce na čelu poslale su poruku - želimo pravdu!

Lady Gaga oduševila je prepune tribine izvedbom američke himne zbog čega su joj mnogi odali priznanje jer  takvu nevjerojatnu izvedbu nisu očekivali.

Coldplay je izveo neke od svojih najvećih hitova poput 'Viva La Vida', 'Paradise' i 'Adventure of a Lifetime', a Bruno Mars nastupio je uz Beyonce u izvedbi njezinog novog singla 'Formation', kojim je najavila novu glazbenu turneju.
 

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

https://www.youtube.com/watch?v=UoGTDEPfAyg

https://www.youtube.com/watch?v=TfkWdqE8-1A