ANIMIRANA POSLASTICA

'Arthur Božić'

14.11.2011 u 11:00

Bionic
Reading

24. studenog u hrvatska kina dolazi prava animirana poslastica: 'Arthur Božić'! Studio Sony Animation koji nam se do sada već predstavio s hitovima 'Sezona lova', 'Divlji valovi' i 'Oblačno s ćuftama' i ove godine donijet će nam obaveznu dozu animirane humoristične zabave za sve generacije. Glavni junak ove priče zove se Arthur - sin Djeda Božićnjaka!

Animirani hit 'Arthur Božić' odgovara na glavno pitanje svakog djeteta: 'Kako Djed Božićnjak u jednoj noći stigne obići cijeli svijet i ostaviti poklone svakom djetetu ispod bora?' Odgovor je vrlo jednostavan: uz pomoć cijele vojske radišnih patuljaka, vojno uvježbanih za ovaj izazovan zadatak. Međutim, dogodi se propust... Propust koji Arthur – zaposlen u odjelu za primanje i slanje pisama, a ujedno i sin Djeda Božićnjaka – smatra katastrofalnim, jer jedno dijete nije dobilo svoj poklon. I premda Steve, stariji sin Djeda Božićnjaka, a i sam Djed ovaj propust ne vide kao takvu katastrofu, Arthur će se skupa sa svojim djedom (bivšim Djedom Božićnjakom koji broji punih 136 godina života) upustiti u avanturu odlaska sa Sjevernog pola u potrazi za djevojčicom kako bi joj ostavio poklon ispod bora prije nego što osvane Božićno jutro...

Ovu animiranu avanturu snimljenu u najmodernijoj 3D tehnologiji režirali su Barry Cook i Sarah Smith. U našim kinima film će se prikazivati sinkroniziran na hrvatski, a svoje su glasove između ostalih posudili i Ronald Žlabur, Ivica Zadro, Enes Vejzović, Pero Juričić, Hrvoje Klobučar, Ana Kraljević i drugi.