OD TVORACA 'LEDENOG DOBA'

Animirani hit 'Rio' i u našim kinima

04.04.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Blue Sky Studios i Twentieth Century Fox Animation predstavljaju svoj najveći, najambiciozniji animirani film. Priča se odvija na veličanstvenim mjestima punima boje, glazbe, emocija i zabave. Rio nije samo mjesto na karti – to je čarobno mjesto, stanje uma i životni stav. Film u naša kina dolazi 14. travnja, a do tad saznajte sve o filmu na našim podstranicama

Blu je pripitomljeni Macaw papagaj koji nikad nije naučio letjeti i udobno živi sa svojom vlasnicom i najboljom prijateljicom Lindom u gradiću Moose Lake (Minnesota). Blu i Linda misle da je on posljednji primjerak svoje vrste, no kad čuju za Macaw papigu koja živi u Rio de Janeiru, kreću prema dalekoj, egzotičnoj zemlji ne bi li pronašli Jewel. Uskoro po dolasku kidnapira ih grupa krijumčara životinja. Jewel pomaže Bluu pri bijegu, a Blu mora smoći snage, naučiti letjeti i nadmudriti otmičare te vratiti se Lindi

Redatelj filma je Carlos Saldanha koji je za projekt strastveno okupljao najbolje glumce za sinkronizaciju – to su za Oscara nominirani Anne Hathaway i Jesse Eisenberg, dobitnik Oscara i Grammya Jamie Foxx, priznati glazbenik will.i.am, glumac i glazbenik Jemaine Clement, komičarka Leslie Mann te glumac, komičar i voditelj George Lopez.

Glazba je kombinacija zvukova Brazila i suvremene američke glazbe. Zvijezde su will.i.am (Black Eyed Peas), Jamie Foxx, Bebel Gilberto, Taio Cruz, Ester Dean, Siedah Garrett, Jemaine Clement, Carlinhos Brown i skladatelj John Powell, a svi pod vodstvom brazilske glazbene legende, glazbenog producenta filma, Sergia Mendesa.

Suradnja ovolikog broja raznovrsnih umjetnika zahtijevala je i pomnu koordinaciju njihovih rasporeda. Prilikom sinkronizacije većine animiranih filmova umjetnici pojedinačno snimaju u studiju. No, za snimanje scene 'Hot Wings' will.i.am je zasebno snimao duete – prvo Foxx, zatim Hathaway (kojoj je ovo debitantski pjevački nastup), što je doprinijelo energiji i ritmu scene.