NAGRADNJAČA

Alvin i vjeverice vas nagrađuju

13.12.2011 u 11:00

Bionic
Reading

U trećem nastavku 'Alvina i vjeverica', Alvin, Simon, Theodore, Brittany, Jeanette i Eleanor dolaze u izdanju u kakvom ih još niste vidjeli! Film u naša kina dolazi 22. prosinca, a Blitz i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili brojne nagrade iz filma - majice, privjeske za mobitel, komplete karata i pribor za školu te pozivnice za premijeru 18. prosinca u 11 sati (Avenue Mall)

Alvin i vjeverice oduševljavaju gledatelje širom svijeta već dulje od 50 godina. Njihovi hitovi trajni su i sastavni dijelovi pop kulture.

1958. godine Ross Bagdasarian, Sr. (glazbenik bez prihoda), inspiriran knjigom naslova 'Duel with the Witch Doctor', napisao je hit pjesmu 'Witch Doctor' s besmislenim refrenom: 'OO EE OO AH AH ting tang wal-la wal-la bing bang'. Otpjevao ju je jedinstvenom tehnikom, snimao je usporeno, dubokim glasom, a zatim snimku pustio normalnom brzinom. Ta je tehnika kasnije definirala ikonske glasove Alvina, Simona i Theodorea.

Nakon toga skladao je i 'The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)'… iako joj prvi naziv nije tako glasio - jer vjeverice još nisu postojale. (Kad ih je osmislio, pridružio im je i lik kojem je dao umjetničko ime koje je sam ranije koristio - David Seville.) Pjesma je postala najprodavaniji singl dotad - prodana je u 4,5 milijuna primjeraka u roku od sedam tjedana (1964. godine taj su rekord oborili The Beatles s 'I Want to Hold Your Hand') i od četiri nominacije za nagradu Grammy dobila tri.

Vjeverice su na televiziji debitirale kao lutke u 'The Ed Sullivan Show' i odmah postigle velik uspjeh. Osim glazbe, uskoro su se u prodaji pojavili i različiti proizvodi s njihovim likovima. 'The Alvin Show' počeo se prikazivati u jesen 1961. godine, a Alvin, Simon i Theodore dobili su novi izgled, kao i Dave Seville koji je postao animirani lik.

Imena dobitnika pozivnica objavit ćemo u petak, 16. prosinca.

Pozivnice za premijeru su osvojili:

Linda Kobasić
Ina Krešan
Ana Marin Toševski
Vesna Vranić
Jelena Matošević

Pozivnice se podižu na porti HoTo tornja, Savska cesta 32, danas iza 16 sati.

Majice su osvojili:

Damir Selak
Jasmina Devči
Marina Vučemilović
Suzana Majcunić
Suzana Šegvić

Pribor za školu su osvojili:

Marija Matić
Anita Lerotić
Filip Vojvodić
Elizabeta Račić

Karte i privjesak za mobitel su osvojili:

Andreas Grce
Pina Soldatić
Dubravko Vuković

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.