KONCERTNI FILM U BRAZILU

'A Night in Zagreb' Bambi Molestersa uvršten u festivalski program

11.07.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Posebnost, kvaliteta i briljantnost grupe The Bambi Molesters još su jednom dobili svoju globalnu potvrdu; ovoga puta u jednoj pomalo 'zapetljanoj' internacionalnoj situaciji

Naime njihov koncertni film 'A Night in Zagreb' objavljen u prosincu 2011. godine uvršten je na festival njemačkog nezavisnog filma 1º Festival de Cinema Independente Alemão u Brazilu. Festival će se održati od 12. do 21. srpnja u gradu Porto Alegre u tamošnjem istoimenom kultnom kinu. 'A Night in Zagreb' uvršten je u konkurenciju od ukupno 24 filma.

Godinu i pol od izlaska fenomenalnog i iznimno hvaljenog albuma 'As the Dark Wave Swells', kako u domaćim, tako i u stranim medijima, The Bambi Molesters su se pred sam kraj 2011. godine u izdanju Dancing Bear Recordsa vratili s nečim stvarno posebnim – objavili su svoj prvi live album i prvi koncertni film sniman u HD rezoluciji!

Nakon sedamnaestogodišnjeg lutanja svjetskim i domaćim pozornicama The Bambi Molesters su 29. ožujka 2011. u Teatru &TD okupili vrhunsku glazbenu svitu te pozvali producentsku ekipu iz Slowboat Filmsa koju je predvodio Marc Littler - jedan od najcjenjenijih nezavisnih njemačkih redatelja mlađe generacije - kako bi pred punom dvoranom snimili svoj prvi koncertni film u karijeri.

Rezultat toga je 90-minutno surfanje karijerom našeg najpoznatijeg benda pod režiserskom palicom Littlera, kojeg su Bambiji upoznali na jednoj od svojih turneja po Njemačkoj, a regionalna ga je publika upoznala kroz video 'As the Dark Wave Swells'. Za vrijeme upoznavanja Marc je bio na početku karijere, a danas, desetak godina kasnije, slovi za etabliranog europskog redatelja filmova i glazbenih spotova.

The Bambi Molesters - 'As the Dark Wave Swells'