HORMONI PRISKAČU U POMOĆ

Trčanjem riješite složene probleme

20.08.2010 u 12:01

Bionic
Reading

Jeste li se nekada našli u situaciji da samo želite otrčati od svih problema koji vas muče? E upravo to biste trebali napraviti, jer znanstvenici kažu da trčanje pridonosi boljem mentalnom stanju koje onda rezultira kvalitetnijim rješenjem problema

Odavno je poznato da je trčanje dobro za fizičko i psihičko zdravlje, a sada je otkriveno i da pridonosi učinkovitijem rješavanju problema. Istraživanje je započelo slučajno, nakon što je jedan američki znanstvenik shvatio da se bolje nosi sa životnim izazovima nakon trčanja.

Tada je sa svojim kolegama odlučio istražiti jesu li njegova zapažanja točna, a pokazalo se da trčanje koje potiče lučenje  serotonina i endorfina uistinu pomaže pri razmišljanju. Naime, endorfin i serotonin su hormoni sreće zbog kojih čovjek pristupa problemu iz druge perspektive, što mu omogućuje kvalitetno rješenje.

Idući put kada se budete našli pred izazovom koji vam se čini nerješiv, jednostavno se maknite od svega, trčite i rješenje će vam doći samo. Osim što ćete se bolje osjećati psihički, bit ćete i u boljoj fizičkoj formi.