Zdravlje OBLIK TIJELA VAS ODREĐUJE

Žene kruškolike građe slabije pamte

  • Autor: tportal.hr
  • 15.7.2010 11:45:25
  • 15.7.2010 10:22:37

Lako zaboravljate? Ne možete se sjetiti što trebate napraviti, koga nazvati, a podsjetnik vam je najbolji prijatelj? Iako lošije pamćenje dolazi s godinama, nedavno istraživanje je dokazalo da na njega utječe i oblik tijela

Oblik kruške ili tijelo oblika jabuke? Nije to samo pitanje izgleda, već i sposobnosti pamćenja.
U istraživanju veza između pamćenja i pretilosti pojavila se velika razlika između žena kruškolike građe i onih čije tijelo ima oblik jabuke.

Građa vašeg tijela ima veliki utjecaj na vaše pamćenje. Prema rezultatima istraživanja, žene s viškom masnih naslaga na bokovima vjerojatnije će imati većih problema s pamćenjem od žena kojima se masne naslage nakupljaju u području struka.

Ipak, kakav god oblik tijela imali, pretilost će sigurno utjecati na vaše pamćenje, posebice u nakon srednjih godina.

Pretilost je u svakome slučaju loša za zdravlje, no treba i voditi računa na kojim područjima tijela se najviše nakupljaju.

U tome i leži razlog zašto su žene kruškolike građe izloženije većim problemima s pamćenjem. Masne naslage koje se nakupljaju na bokovima su drukčije vrste od onih u području struka kod žena oblika jabuke.

Masne naslage oslobađaju hormon citokin koji ima veliki utjecaj na pamćenje te remeti mentalne sposobnosti.

Najvažnija poruka ovoga istraživanja je da iako su žene kruškolike građe izložene negativnim utjecajima, pretilost i povećani indeks tjelesne težine imaju loš utjecaj na vaše pamćenje, stoga pripazite.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više