Svjetlost dobila status specijalne bolnice i klinike

Svjetlost dobila status specijalne bolnice i klinike

28.06.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Odlukom Ministarstva zdravstva Poliklinika Svjetlost je 21. svibnja 2010. godine dobila status Specijalne bolnice za oftalmologiju, a odlukom Nacionalnog zdravstvenog vijeća od 26. svibnja 2010. dodijeljen joj je i status Klinike Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Povezivanje s Medicinskim fakultetom rezultat je dugogodišnje suradnje prof. dr. sc. Nikice Gabrića i prof. dr. sc. Ive Dekaris s Riječkim fakultetom i Institutom Ruđer Bošković na znanstvenoj i edukativnoj razini.

 

Klinika Svjetlost u postupku je pokretanja poslijediplomskog studija i tečaja trajne izobrazbe za oftalmologe Hrvatske i regije na kojem će se prenositi najnovija znanja i tehnička dostignuća struke. Studij će biti organiziran u suradnji s poznatim svjetskim oftalmološkim stručnjacima, s idejom produbljivanja međusobne suradnje i dovođenja svjetske oftalmologije na naša područja. Klinika Svjetlost već posjeduje wet-lab (laboratorij za kirurško usavršavanje na svinjskim očima i plastičnim modelima) u kojem se već sada provodi kirurško usavršavanje mladih kolega u svrhu što bržeg i boljeg postizanja kirurške spretnosti potrebne za kvalitetan pristup pacijentu.

 

Klinika Svjetlost nastavlja i svoju suradnju s Institutom Ruđer Bošković na projektu 'Imunologije oka' u sklopu kojeg je već došlo do važnih spoznaja u boljem shvaćanju nastanka mehanizama upale i reakcije odbacivanja transplantata rožnice.

Dobivanjem statusa specijalne bolnice i statusa klinike Svjetlost je kompletirala svoj dvanaestogodišnji rad i želju za stalnim postizanjem izvrsnosti u struci, dovođenjem novih tehnologija i pružanjem vrhunske medicinske pomoći svojim pacijentima. Proširenjem djelatnosti svoja znanja i ljudske potencijale napokon će moći prenijeti i svojim kolegama u svrhu podizanja razine zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

 

Pogledajte više na: www.svjetlost.hr