Zdravlje EDUKACIJA

Pokreće se prvi studij ayurvede u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 18.6.2010 11:32:23
  • 18.6.2010 11:13:55

Studij će trajati tri godine, počinje u rujnu, a organizaciju studija preuzima učilište Adrianus iz Zagreba

U Zagrebu se pokreće prvi studij ayurvede, najstarijega svjetskog medicinskog sustava koji je na Zapadu poznat i priznat kao komplementarna medicina. Radi se o prvom studiju u Hrvatskoj koji omogućuje stjecanje medicinskog zvanja izvan klasičnoga zdravstvenog sustava.

Dodiplomski studij traje tri godine i u skladu je s bolonjskim sustavom školovanja. Na kraju treće godine studenti odlaze na dva mjeseca u Indiju te po završetku dobivaju stupanj Dodiplomskog studija znanosti iz ayurvede (Bachleor of Science in complimentary medicine Ayurveda). Kao takvi se mogu registrirati u državnom registru za praktikante ayurvede i prakticirati ayurvedu.

Zasad fakulteti ayurvede postoje u Londonu, Amsterdamu i u Bruxellesu. Upravo je Ayurveda College U.K. iz Londona pokrenuo trogodišnji studij u Zagrebu. Tako je našim građanima dana mogućnost da zapravo studiraju na engleskom fakultetu, a po završetku studija dobit će diplomu iz Londona po puno povoljnijim uvjetima nego u Engleskoj. U Zagrebu će organizaciju studija preuzeti učilište Adrianus iz Zagreba. Ovaj studij rezultat je petogodišnjeg lobiranja zagrebačkog ayurveda centra Somalata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više