Zdravlje PORAZNE BROJKE

Preuhranjeno 70 posto Hrvata

Svaki drugi čovjek u svijetu umire od kardiovaskularnih bolesti kao posljedica pretilosti, stoga je u svjetski kalendar obilježavanja upisan i novi datum - 22. svibnja Europski dan pretilosti

Zamjenik gradonačelnika Rijeke dr. Željko Jovanović, dr. Željka Crnčević-Orlić, pročelnica Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC-a Rijeka, te dr. Alen Ružić, pročelnik Zavoda za kardiologiju i kardiološku rehabilitaciju Talasoterapije u Opatiji predstavili su najnovije prilično porazne rezultate o pretilosti na skupu u Opatiji.

Slogan prvog Europskog dana pretilosti je 5 - 10 za zdraviju Europu!, čime se želi poručiti da gubitak samo 5 do 10 posto suvišnih kilograma smanjuje opasnost od razvoja dijabetesa, povišenog tlaka te bolesti srca i krvnih žila. Poražavajući je podatak da u Hrvatskoj imamo 20 posto pretilih ljudi te čak 50 posto preuhranjenih, objavio je hrt.hr.

Međutim, najviše zabrinjava veliko povećanje pretilosti u djece. Lijelčnička preporuka je da promijenite način života, više se krećete, jedete zdravije i živite kvalitetnije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više