AKTIVAN ŽIVOT

Kretanjem do zdravlja

11.05.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Kretanjem do zdravlja moto je koji promovira Društvo športske rekreacije Aktivan život s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života. Nažalost, kako sve brže živimo, tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. DŠR Aktivan život pokušava svojim akcijama sve više ukazati na važnost bilo kakve tjelesne aktivnosti

Poražavajuća je činjenica da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, a prema posljednjim istraživanjima 79 posto muškaraca i 49 posto žena ima prekomjernu težinu.

S obzirom na takve poražavajuće podatke, DŠR Aktivan život organizira seriju od četiri predavanja i radionicu pod motom 'Kretanjem do zdravlja'. Ulaz na sva predavanja, kao i radionicu, je besplatan. Predavanja će se održati u Planinarskom društvu Zagreb-Matica, Frane Petrića 4/II kat, prema sljedećem rasporedu:

19. svibnja, srijeda, 18-19.30 - Važnost sportske rekreacije u svakodnevnom životu

Saznajte koji su pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizičko zdravlje. Predavanje će održati dr. Ivo Belan, autor knjige 'Jogging', a gošća predavanja bit će Iris Bostjančić, članica hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mount Everest. Usponom na Mount Everest 2009. godine, Darija i Iris Bostjančić postale su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.

26. svibnja, srijeda, 18-19.30 - Od džoginga do maratona

Predavanje je namijenjeno svim osobama koje se bave ili se tek žele početi baviti trčanjem. Predavanje će održati Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba.

2. lipnja, srijeda, 18-19.30 - Sportske ozljede koljena

Uz sve dobrobiti koje imamo od pojačane tjelesne aktivnosti, ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najčešće sportske ozljede koljena, kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti. Predavanje će održati dr.med. Pavao Vlahek, autor knjige 'Cestovno trčanje'.

16. lipnja, srijeda, 18-19.30 – Prehrana sportaša

Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? Što je dehidracija i kako je spriječiti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali – kada, kako i koliko ih konzumirati? Predavanje će održati dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing. bioteh.

Da ne bi sve ostalo na priči, između trećeg i četvrtog predavanja održat će se radionica 'Zagrijavanje i istezanje', i to u subotu 12. lipnja od 13.30 do 15.30 sati u fitnes centru Vita Fitness & Spa na Jadranskoj aveniji 2B u Zagrebu. Obucite se sportski, dođite na radionicu i naučite se ispravno zagrijavati i istezati uz predavača Deana Mistura, sportskog fizioterapeuta i njegovog gosta Dejana Patrčevića, hrvatskog PRO Ironman triatlonca.

Sva predavanja prethode velikoj kros utrci Volim trčanje koja će se održati 22. lipnja u 10 sati na savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Više informacija možete dobiti na www.volim-trcanje.net ili od osobe zadužene za odnose s javnošću, Nade Vucić (nada.vucic@gmail.com ili 091/525 6335).