TAJNO SREDSTVO ZA LJEPOTU

Kava – moćno oružje u borbi protiv celulita

14.04.2010 u 10:09

Bionic
Reading

Umjesto skupih tretmana, krema i losiona, pobijedite celulit uz pomoć kave! Kako? Vrlo jednostavnim kućnim pripravkom koji daje rezultate već nakon mjesec dana. Moć kave u borbi protiv celulita još uvijek nije široko poznata, ali u alternativnim načinima liječenja i uljepšavanja česta je namirnica koja se koristi

Kako pobijediti celulit? To je pitanje koje već godinama zaokuplja mnoge. Postoje razni tretmani, a mnogi od njih vrlo su skupi. Nezaobilazne su i kreme te losioni koji, prema ocijeni mnogih žena, ne daju dovoljno dobre rezultate. Zbog svega toga pažnja se posljednjih godina okreće prirodi i prirodnim pripravcima koje je lako prirediti i kod kuće. Posebno se uspješnom pokazala kava, koja u holističkim krugovima slovi kao vrlo uspješno oružje u borbi protiv omraženog i upornog celulita.

Kava je moćno oružje u borbi protiv celulita

Iako je kava mnogima poznatija kao omiljeni napitak nego kao sredstvo za uklanjanje celulita, to ipak ne mijenja činjenicu da je riječ o vrlo učinkovitom, ali malo poznatom tretmanu. Naglasak je na mljevenoj kavi koja izvrsno razbija nakupine celulita. Kavom su se sve više počeli baviti i znanstvenici koji su donekle potvrdili njezinu učinkovitost u borbi protiv celulita, ali napominju da su potrebna još dodatna istraživanja. Oni pak skloniji alternativnim rješenjima zdravstvenih i estetskih tegoba nimalo ne sumnjaju u učinkovitost kave.

Kofein uništava celulit

Tajna uspješnosti kave krije se u kofeinu. Kofein je ksantanski alkaloid koji ima stimulativno i diuretičko djelovanje. Upravo zbog toga kofein poboljšava protok krvi, što je iznimno važno za poboljšanje cirkulacije, a samim time i nestajanje celulita. Naime, celulit i nastaje zbog slabe protočnosti krvi te nakupljanja masti. Kofein, dakle, poboljšava protok krvi te na taj način dovodi krv u problematična područja i razbija masne nakupine, odnosno celulit. Na neki način, kofein pokreće stvari na mjestima gdje se upravo zbog nepokretnosti i stvorio tvrdokorni celulit.

Kućni pripravak za lijepu kožu

Kako, dakle, iskoristiti kavu u borbi protiv celulita? Uobičajeno ispijanje kave neće vam puno pomoći, iako i to ima svojih prednosti. Kava, naime, djeluje kao diuretik i u tom smislu ima pozitivan učinak, ali s konzumiranjem kave ipak ne treba pretjerivati. Ono što trebate iskoristi jesu usitnjena zrnca kave, a recept za njihovu kućnu primjenu vrlo je jednostavan.

Mljevenu kavu samo pomiješajte s običnim losionom ili mlijekom za tijelo. Trebate, naravno, koristiti pravu kavu, a ne slične pripravke koji u sebi ne sadržavaju najvažniji sastojak – kofein. Mješavinu stavite na ruku te potom utrljajte u problematično područje. Ostavite da djeluje oko dvije minute te nakon toga tretirana područja isperite vodom. Naravno, čuda se ne događaju preko noći pa će vam i za ovakav tretman biti potrebno vrijeme da biste vidjeli rezultate. Budite uporni i borite se protiv celulita svaki dan, a nakon mjesec dana vidjet ćete i prve rezultate – ljepšu i nježniju kožu s manje celulita.