Zdravlje DIJETA SA ŠTAPIĆIMA

Ako želite smršavjeti, jedite polako

  • Autor: A. S.
  • 18.1.2009 8:08:19
  • 17.1.2009 14:00:00

Prema novim istraživanjima objavljenima u knjizi o zdravoj prehrani autorice Kimiko Barber, u smanjenju tjelesne težine pomažu kineski štapići umjesto vilice i noža jer vas tjeraju da jedete polakše i umjerenije

Gubitak težine i razne vrste dijeta ne prestaju biti vruća tema, kako znanstvenih istraživanja, tako i tabloida. Jedan od članova National Obesity Foruma, dr. David Haslam, iznio je podatke prema kojima je deset milijuna ljudi, odnosno 24 posto populacije, klinički gojazno.

Zdravstvene komplikacije koje nastaju kao posljedica težine, tjeraju nutricioniste da neprestano izmišljaju nove principe dijete.

U knjizi Dijeta sa štapićima autorica Kimiko Barber tvrdi da su dalekoistočni narodi vitki jednim dijelom zahvaljujući tome što jedu štapićima, a ne nožem i vilicom. Naime, oni usporavaju unos hrane, jednostavno ne dozvoljavaju pretrpavanje kakvo je moguće pomoću vilice, piše Telegraph.

Ljudi se vrlo često prejedaju jer je mozgu je potrebno dvadesetak minuta da dobije informacije o sadržaju želuca. Stoga, sporijim unosom hrane mozgu dajemo dovoljno vremena da reagira i javi nam da smo zapravo siti.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više