GENI ILI DISCIPLINA?

Poznate Hrvatice otkrivaju tajne svoje vitkosti

15.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Kako poznate Hrvatice održavaju zavidnu vitku liniju? U čemu je tajna njihova dobrog izgleda? Neke od njih podijelile su s nama svoje tajne i otkrile da je riječ o genetici, ali i redovitoj tjelovježbi te zdravoj prehrani

Svatko tko je ikada radio na svome tijelu zna da iza vitke linije obično stoji dugotrajan i zahtjevan posao. Naravno, neki su rođeni pod sretnom zvijezdom pa svoju vitkost duguju genima, no nikako ne valja zanemariti zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu, a potvrdile su nam to i neke od zgodnih Hrvatica.

Tina Katanić priznaje da nije sklona brojanju kalorija

Lijepa manekenka Tina Katanić nije opterećena brojanjem kalorija, ali ipak pazi na liniju. 'Mogu reći da sam kampanjac u prehrani. Ne mogu uvijek paziti jesam li pojela jednu kockicu čokolade viška ili sam popila pivo. Međutim, čim vidim da mi je trbuh narastao odmah pripazim na prehranu i malo se kontroliram. Mislim da je tajna u nekakvoj ravnoteži i umjerenosti', otkrila je Tina. Iako bi rado redovito vježbala, zbog obaveza ne stigne. 'Imam takav radni tempo da ne mogu redovito ići u teretanu, ali imam trenericu koju nazovem pa onda ona radi sa mnom. Naravno, čim zatopli bacam se na rolanje i šetnje', kazala je Tina Katanić.

Za razliku od nje, RTL-ova voditeljica Belma Hodžić vježba svakoga dana. 'Ako nekad zbog posla ne mogu vježbati svaki dan, nastojim da to bude najmanje tri puta tjedno', rekla je Belma. Mlada voditeljica ne pazi puno na prehranu, ali ne jede brzu hranu te nastoji unositi što više voća i povrća. 'Nisam jedna od onih koji broje svaku kaloriju. Ipak, nastojim ne jesti nezdravu hranu, a pazim na to da redovito jedem voće i povrće. Nije to samo zbog izgleda, zdrava hrana mi je važna i zbog dobrog zdravlja', otkrila je Belma Hodžić.

Vitku figuru Bojana Gregorić duguje genima

Pjevačica Ivana Kindl duguje svoju vitkost nekim drugim čimbenicima. 'Svoju vitku liniju najviše dugujem genetici, ali, nažalost, i živciranju i stresu', priznala je pjevačica. Ivana voli jesti sve i kaže da ne vodi pretjerano računa o tome je li to zdrava ili nezdrava hrana. 'Ne jedem redovito, imam faze. Nekada jedem puno, a onda dođe razdoblje kad jedem vrlo malo', otkrila je Ivana Kindl. Tjelovježba se u njezinom rasporedu nalazi svaki dan, a vježba kod kuće. 'Iskorištavam sve oko sebe što vidim za tjelovježbu, pa tako i park u blizini mog doma u kojem redovito trčim', istaknula je Ivana.

Barbara Štrbac
, HTV-ova voditeljica i novinarka, dijeli slične navike. 'Imam previše obaveza pa ne stignem redovito jesti. Sreća je da sam cijeli život nešto trenirala, a mišići to pamte čak i kad ne vježbam redovito. Primjerice, kad nakon duge pauze ponovno krenem vježbati, brzo se vratim u formu', otkrila je Barbara. Zgodna HTV-ova voditeljica ne voli slatko, ali nije ni pretjerani ljubitelj zdrave hrane. 'Imam nekakav instinkt za to što od hrane odgovara mojem tijelu, a što mu ne odgovara. Kako se to dosad uvijek pokazalo dobrim, nastojim slušati taj instinkt i onda nema problema', rekla je Barbara Štrbac.

Lijepa glumica Bojana Gregorić poznata je po svojoj vitkoj figuri, što, ističe, duguje genima i sreći. 'Uopće ne pazim na prehranu, trenutno sam stalno na setu i jedem što stignem. Nažalost, riječ je uglavnom o nezdravoj hrani', priznala je. Kaže da vježba kad stigne, ali zbog brojnih poslovnih obaveza nije to činila već više od pola godine. 'Budući da sam bivša balerina, znala sam se ubaciti starim kolegama pa vježbati s njima, ali to je bilo dok sam radila u kazalištu. Sada stvari stoje drugačije', zaključila je Bojana.