Zdravlje IGNORIRAJTE PONEDJELJAK

Stigao je i najdepresivniji dan u godini

Izvor: GULIVER / Getty Images , Autor:GULIVER / Getty Images
  • Autor: A. S.
  • 14.1.2013 14:20:40
  • 18.1.2010 8:00:00

Cliff Arnall, britanski psiholog koji je prije pet godina izračunao da je treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini, pozvao je ljude da ignoriraju tu činjenicu i 'u inat' budu veseli cijeloga dana

Ponedjeljak, 18. siječnja, ove je godine najdepresivniji dan u godini. Psiholog koji sam sebe naziva 'honorarnim guruom sreće' odabrao je upravo taj dan u godini na temelju kvazi-matematičke formule u koju je uključio vremenske prilike, dugove, razinu motivacije i vrijeme proteklo od blagdana.

Njegovo je istraživanje pokrenulo stvaranje tematske večeri komedije u Londonu pod nazivom 'Beat Blue Monday' i protunapad Društva optimista koji su isti dan proglasili Međunarodnim danom optimizma.

Arnall je za britanske medije priznao da ideja o najdepresivnijem danu u godini i nije bila pretjerano korisna jer je na neke ljude djelovala kao placebo. Zato, smatra, ovaj ponedjeljak, 18. siječnja, umjesto toga treba doživjeti kao dan 'pun perspektive'.

Osim toga, tvrtke su masovno počele iskorištavati njegovo istraživanje nudeći kojekakve proizvode ili intelektualne usluge kojima bi se mogla poboljšati produktivnost tog dana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više