Zdravlje JAČA IMUNITET

Imela pomaže pri liječenju raka

  • Autor: tportal.hr
  • 29.12.2009 8:52:02
  • 29.12.2009 8:00:00

Imela je najpoznatija biljka kada su poljupci u pitanju, ali najnovija istraživanja pokazuju da bi mogla pomoći u liječenju raka

Znanstvenici su otkrili da ekstrakt imele pomaže pri liječenju raka debelog crijeva, od kojeg u Velikoj Britaniji oboli oko 37.500 tisuća ljudi godišnje.

Pokazalo se da su pacijenti s terapijom od ekstrakta imele imali nešto manje nuspojava pri kemoterapiji te su duže živjeli. Također se pokazalo da je imela pomogla pri jačanju imuniteta i tijelo se brže očistilo od otrova pri kemoterapiji.

Istraživanja pokazuju da je iz tih razloga ova biljka korisna u borbi protiv tumora općenito. U istraživanju doktora Kurta Zankera sudjelovalo je 429 pacijenata, a njihovi su rezultati uspoređeni sa 375 bolesnika koji su klasično liječeni.

Na kraju usporedbe došlo se do zaključka da je u grupi pacijenata liječenih imelom nuspojave kemoterapije imalo samo 19 posto, dok je u drugoj grupi liječenje kemoterapijom osjetilo čak 48 posto pacijenata. Još važniji je podatak da se za 32 posto pacijenata koji su liječeni i imelom očekuje da će živjeti pet godina duže od predviđenog.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više