ENERDAY PLUS

Matična mliječ – najmoćniji prirodni čuvar imuniteta i vitalnosti

17.01.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Želite istinski ojačati imunitet protiv gripe i prehlade? Riješiti se umora i icrpljenosti? Napuniti se energijom za bezbrižno obavljanje svakodnevnih aktivnosti? Biti otporniji na stres? Poboljšati pamćenje i lakše učiti? Postizati bolje sportske rezultate?

Sve to, i još puno više, pruža Enerday plus dodatak prehrani s matičnom mliječi.

Matična mliječ koju proizvode pčele, jedan je od najjačih prirodnih koncentrata ljekovitih i hranjivih tvari na svijetu. Jedinstvena je to kombinacija najraznovrsnijih vitamina, minerala, aminokiselina, visokovrijednih prirodnih šećera, lipida, enzima i tvari koje sprečavaju razmnožavanje bakterija, virusa i gljivica. Matična mliječ od davnina je nenadmašni eliksir zdravlja i mladosti. Pomaže u prevenciji raznih bolesti te olakšava već postojeće zdravstvene tegobe.

Dodatak prehrani Enerday plus renomiranog talijanskog proizvođača Abbé Prop vraća izgubljenu energiju i povećava psihofizičku izdržljivost. Ovo je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, a posebno je preporučljivo uzimati ga u svrhu prevencije u sezoni gripe i prehlade. Enerday plus dobar je za rast i razvoj djece te kao pomoć u liječenju problema poremećaja prehrane. Učenicima i studentima može pomoći u lakšem učenju, a dobro će doći sportašima i drugima koji su izloženi velikim naporima, te starijim osobama za osnaživanje organizma.

Enerday plus sadrži liofiliziranu matičnu mliječ. Posebnim postupkom smrzavanja – liofilizacijom – svježa matična mliječ pretvara se u prah tako da su svi aktivni sastojci sačuvani. Za 1 gram liofilizirane matične mliječi potrebno je 6 grama svježe, što znači da se u proizvodu dobiva visoka koncentracija matične mliječi.

Enerday plus sadrži i druge pčelinje proizvode – med i ekstrakt propolisa. Matična mliječ je u medu i propolisu najdjelotvornija jer je to njeno prirodno okruženje, zato je to dio sastava proizvoda.

Za intenzivno jačanje imuniteta, proizvod je obogaćen ekstraktom biljke purpurne rudbekije (Echinacea purpurea), peludom i sokom acerole. Acerola, poznata i kao tropska višnja, je voće s najvećim sadržajem vitamina C. Acerola sadrži 20 puta više vitamina C nego limun. Ovaj bezalkoholni dodatak prehrani izvrsnog okusa namijenjen je odraslima i djeci iznad 1 godine.

Pakiranje u specijalnim ampulama jamči sigurnost i najvišu kvalitetu sastojaka te omogućuje praktično i jednostavno uzimanje dodatka prehrani Enerday plus.

Dodatak prehrani Enerday plus pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Što je zapravo matična mliječ?

Matična mliječ je izlučevina posebnih žlijezda pčela. Proizvode je mlade pčele radilice kao hranu za maticu, pčelinju kraljicu o kojoj ovisi opstanak košnice. Upravo prehrana matičnom mliječi omogućuje matici iznimnu plodnost i dugovječnost – matica živi dulje od pet godina, dok je životni vijek pčela radilica svega 1-4 mjeseca.

Matična mliječ vrlo je dragocjena jer se višak koji je moguće uzeti za ljudsku uporabu dobiva vrlo složenim postupkom, i skuplja se ručno samo tijekom lipnja i svibnja. Ova kremasta tvar u izvornom je obliku vrlo osjetljiva i mora se čuvati u posebnim uvjetima.

U dodacima prehrani najčešće se matična mliječ nalazi u liofiliziranom obliku. Posebnom tehnologijom smrzavanja – liofilizacijom – svježa matična mliječ pretvara se u prah tako da svi aktivni sastojci ostanu sačuvani.

Zašto matična mliječ ima jedinstven učinak na zdravlje?

Matična mliječ izuzetno je hranjiv i bogat prirodni koncentrat najraznovrsnijih blagotvornih tvari. Bogata je vitaminima A, B, C, D i E, među kojima se ističe posebno visoki udio vitamina B skupine. Sadrži i niz važnih minerala: kalcij, željezo, bakar, magnezij, fosfor, kalij, silicij...

Također su u sastavu matične mliječi aminokiseline, visokovrijedni prirodni šećeri, lipidi, enzimi te tvari koje djeluju protuupalno i sprečavaju razmnožavanje bakterija, virusa i gljivica. Niz znanstvenih istraživanja pokazao je da matična mliječ pomaže kod alergija te da čak ima antikancerogeni učinak.

Među ostalim, zabilježena su povoljna djelovanja matične mliječi u jačanju imuniteta; povećanju energije i izdržljivosti; održavanju hormonske ravnoteže kao i ravnoteže krvnog tlaka i masnoća u krvi; zacjeljivanju ozljeda; oporavku nakon bolesti i operacija...

5 fascinantnih činjenica o sastavu matične mliječi

Matična mliječ smatra se najsavršenijom prirodnom namirnicom na svijetu. Kemijski sastav matične mliječi toliko je složen te se sastojci u matičnoj mliječi nalaze u takvim jedinstvenim omjerima, da matičnu mliječ nije moguće umjetno proizvesti. Oko 3% sastava matične mliječi znanstvenicima je još uvijek nepoznato.

Samo u matičnoj mliječi postoji jedinstvena 10 HDA, nezasićena masna kiselina s moćnim protuupalnim i protualergijskim djelovanjem. Znanstveno je dokazano da 10 HDA blokira u organizmu pokretače alergija, histamin i IgE imunoglubolin. Istraživanja također pokazuju da 10 HDA može spriječiti nastanak i širenje stanica tumora.

Matična mliječ sadrži sve vrste esencijalnih aminokiselina potrebnih ljudskom organizmu. Aminokiseline su temeljni sastojci proteina (bjelančevina) o kojima ovise životne funkcije tjelesnih stanica. Neke aminokiseline stvaraju se u organizmu, no postoje i one koje organizam ne može sam proizvesti, pa se nazivaju esencijalnima i moraju se unositi hranom. Matična mliječ sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina: histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin.

Matična mliječ je prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. Acetil kolin je neurotransmiter odnosno prijenosnik živčanih impulsa koji je izuzetno važan za rad mišića, srca, želuca, žuči, slezene i niza drugih organa.