VRIJEDI ISPROBATI

Uvijek su šik, a žive najdulje u Europi: tajna je u ovome

10.01.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Jeste li znali da su Francuskinje najdugovječnije u Europi? U čemu je njihova tajna, otkriva poznati francuski kirurg Michel Cymes

Francuskinje su žene s najduljim životnim vijekom u Europi, a na u svijetu zauzimaju drugo mjesto, odmah nakon Japanki! Svi im zavide na dobrom stilu i mladolikosti, a one pri tome izgledaju kao da se nikad previše ne trude. Pa kako im to polazi s rukom?

Poznati francuski kirurg Michel Cymes u svojoj knjizi 'Živite bolje i dulje' otkriva devet tajni mladolikosti tih nevjerojatnih Francuskinja.

1.Konzumirate češnjak
Da! Iako možda niste ljubitelji češnjaka, sigurno ćete promijeniti mišljenje jer je sjajan antioksidans - dakle može usporiti starenje. Najbolji efekt postići ćete ako ga konzumirate sirovog. Mnoge odbija neugodan miris, no njega možete ukloniti žvakanjem listova mente, peršina ili zrna kave.

2.Uživajte u čaši vina

Dr. Cymes savjetuje kako je najbolje piti poput sommeliera, dakle uživajte u čaši vina polako i s guštom. Stvar je u tome da se polakšim pijenjem i razina u krvi sporije podiže, piše www.independent.co.uk

3.Ne zaboravite temeljito počistiti hladnjak
Doktor Cymes podsjeća kako je bitno barem dva puta mjesečno temeljito počistiti hladnjak. Bakterije i klice vrlo lako mogu završiti i u našem organizmu pa je stoga vrlo bitno hladnjak održavati čistim. Dobro ga izribajte (najbolje običnim octom i čistom spužvicom), a namirnice kojima je istekao rok bez razmišljanja bacite u smeće.

459401,459421,459266,4587314. Pretvorite ručak u ritual
Napravite nešto za svoje zdravlje i jedite bez žurbe i nervoze i to za stolom. Tako to rade Francuskinje. I obavezno ugasite TV jer mnoga su istraživanja pokazala da tako pojedemo i više nego bismo željeli.

5.Investirajte u dobre sunčane naočale
Francuskinje nikad ne žale novca kad su u pitanju kvalitetne sunčane naočale. Osim što mogu sjajno zaokružiti svaki outfit, bitne su za zdravlje očiju i uspješno smanjuju svima mrske okoloočne bore.

Cymes savjetuje kako su najbolje sunčane naočale velikih okvira te svakako provjerite prije kupnje koju vrstu zaštite imaju stakla. Ne zaboravite ih nositi i tijekom zimskih mjeseci.

6. Tjelovježba
Umjerena tjelovježba dobra je za duh i tijelo. Francuskinje ne propuštaju uživati u svim oblicima tjelovježbe osobito u bazenima. Jeste li čuli za bicikliranje u vodi? Osim što je sjajan način za sagorijevanje kalorija, manje je i naporno jer je tijelo lakše, a i zglobovi će vam biti zahvalni.

7.Brinite se o dekolteu
Mnogi ga nepravedno zaboravljaju, ali godine mu nisu blagonaklone. Zbog toga nemojte preskakati svakodnevnu hidrataciju dekoltea jer je tu koža vrlo tanka i s najmanjim brojem lojnih žlijezda. Uz petominutnu masažu nježna koža tog područja bit će vam vrlo zahvalna.

8.Bacite stari jastuk
Ako se ujutro budite s bolovima u vratu, pogledajte u kakvom vam je stanju jastuk. Ako spavate na leđima odaberite tvrđi jastuk, deblji ako spavate na boku, a ako spavate na trbuhu, neka je jastuk tanji.
 
9. Prestanite se kritizirati
Današnjim načinom života izloženi smo konstantnom stresu i potrazi za savršenstvom koje nema smisla. Dakle, ako želite dulje živjeti, nemojte se kritizirati jer nitko nije savršen.