Zdravlje REVOLUCIONARNO OTKRIĆE

Klokani i gljive liječe rak

  • Autor: S. F.
  • 1.12.2009 8:53:00
  • 1.12.2009 8:00:00

Klokani i kineske gljive mogli bi znatno doprinijeti u liječenju i sprečavanju različitih tumorskih oboljenja, pokazala su najnovija istraživanja

Iako na prvu zvuči neobično, u tijelu klokana otkriven je enzim koji ispravlja DNA mutacije povezane s mnogim oblicima tumorskih oboljenja. Najnovije otkriće rezultat je istraživanja dr. Linde Feketove i dr. Ute Wille sa sveučilišta u Melbourneu u suradnji s austrijskim znanstvenicima.

Zbog njegove regenerativne funkcije stručnjaci namjeravaju klokanski enzim dodavati kremama za sunčanje i na taj način stvoriti preparat koji bi služio kao efikasna prevencija protiv zloćudnog raka kože od kojeg godišnje umire mnogo ljudi. Rezultati studije bit će objavljeni u magazinu Chemical Communications.

Revolucionarno otkriće dolazi i od njujorških znanstvenika koji su proučavali kinesku gljivu maitake. Gljiva koja se tradicionalno koristi u kineskoj kuhinji smanjuje tumore za čak 75 posto, pokazala su istraživanja. Ekstrakt maitakea s antitumorskim proteinom interferonom alfa pokazao se najučinkovitijim u borbi protiv raka prostate i mjehura. Doktor Sensuke Konno smatra da je riječ o vrlo značajnu otkriću koje pospješuje učinkovitost konvencionalnih terapija i podiže kvalitetu života oboljelih, prenosi dailymail.co.uk.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više