Zdravlje ČISTOĆA IPAK NIJE POLA ZDRAVLJA

Prevelika čistoća narušava zdravlje

  • Autor: tportal.hr
  • 23.11.2009 12:48:50
  • 23.11.2009 10:32:48

Učili su nas da je čistoća pola zdravlja, no je li to doista tako? Najnovije istraživanje pokazuje da je prevelika čistoća loša za zdravlje

Znanstvenici upozoravaju da opsjednutost čistoćom može ozbiljno narušiti zdravlje naše kože. Naime, bakterija koja se nalazi na površini ljudske kože ima važnu ulogu u zaštiti od osipa i ublažavanju posljedica od posjekotina i drugih povreda, a upravo ona nestaje pod utjecajem velike čistoće.

Brojni dokazi pokazuju da opsjednutost čistoćom može biti prilično štetna. Smatra se da djeca danas imaju brojne alergije jer im imunološki sustav nije razvijen kako treba s obzirom na to da nisu izložena dovoljnoj količini bakterija i prljavštine.

Znanstvenici s kalifornijskog Sveučilišta u San Diegu kaže da izloženost mikrobima može koristiti zdravlju. 'Bakterije su zapravo dobre za nas. Jačaju naš imunitet i otporniji smo', istaknuo je profesor Richard Gallo koji je vodio istraživanje.

U ljudskom organizmu postoje milijuni bakterija, a znanstvenici navode da su mnoge potrebne za održavanje normalnog zdravstvenog stanja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više