OD OSIJEKA DO DUBROVNIKA

Tisuću kilometara duga akcija 'Lega za djecu superjunake'

20.05.2016 u 15:13

Bionic
Reading

Ivica Lenard i Igor Toman (biciklisti), Dražen Ćućić i Dragan Maloševac (maratonci), te Darko Zec i Igor Berecki (prateći vozači) - šestorka je koja se od 28. do 30.lipnja sprema 'svojim nogama' prijeći put od Osijeka do Dubrovnika, odnosno proći tisuću kilometara bicklima i trčanjem tijekom neprekidna 72 sata tijekom kojih nisu predviđena noćenja ni odmori osim kratkih zaustavljanja radi obroka i fizioloških potreba

Iako navedena šestorka u prosjeku ima po 48 godina 'na leđima', cilj im je napregnuti svoje snage do maksimuma i time animirati što više donatora i sponzora kako bi se prikupila sredstva za kupnju medicinskih aparata za liječenje i skrb o bolesnoj djeci.

Akcija je nazvana 'Lege za djecu superjunake', provodi se u organizaciji osječke Udruge Hrvatski dragovoljac, a održava u okviru inicijative 'Veliki za male' kroz koju su do sada održane brojne akcije i inicijative.

Start je u utorak, 28. lipnja u Osijeku, a biciklisti, trkači i prateći kombi tijekom neprekinuta tri dana prolaze rutu: Osijek - Virovitica - Bjelovar - Zagreb - Karlovac - Delnice -Crikvenica - Karlobag - Zadar - Šibenik - Split - Makarska - Ploče - Dubrovnik

Planirana kratka osvježenja osiguravaju lokalne motociklističke i sportske udruge iz gradova duž navedene rute, a sudionici akcije pozivaju i sve one koji su zainteresirani priključiti se donacijama, uplatama, kao i vožnjom bicikla ili trčanjem tijekom prolaska kroz njihove gradove.

Osim lokalne podrške, u organizaciju trodnevnog sportsko-humanitarnog podviga uključili su se sponzori i donatori koji su osigurali uvjete za njeno provođenje: cestovne bicikle i sportsku odjeću, te prateći kombi s opremom, hranom i napicima za bicikliste i maratonce. To su, do trenutka ove objave, Keindl Sport, Grand auto d.o.o., Trofeji.hr, Paralela d.o.o., Dicentra d.o.o., Finera d.o.o. i Humanitarna sportska liga.

Svoje pokroviteljstvo i podršku najavili su Grad Osijek i Hrvatska liječnička komora, a u dogovoru su i pokroviteljstva gradonačelnika gradova kroz koje ruta prolazi.

Akcija će biti medijski popraćena u tisku, na radiju, televiziji i društvenim forumima. Otvorena je Facebook stranica 'Lege za djecu superjunake' na kojoj će redovito biti ažurirane novosti o pripremama i provođenju akcije. Planiran je i blog kojim će trodnevni tijek akcije biti praćen uživo.