KOJI PEH

Žena alergična na suprugovu spermu

05.11.2009 u 14:18

Bionic
Reading

Novopečeni bračni par nakon što je otkrio da je žena alergična na suprugovu spermu boji se da neće moći imati djece

Kad su tijekom prve bračne noći prvi put prakticirali seks bez zaštite 26-godišnja Julie Boyde otkrila je da je alergična na spermu supruga Mikea. Bili su u vezi dvije godine prije nego što su se vjenčali, ali su uvijek koristili zaštitu.

'Uvijek smo jako pazili da se zaštitimo, a kad smo se vjenčali više mi nije bilo važno hoću li ostati u drugom stanju i tad smo otkrili problem. Osjećala sam iznutra bol kao kad vam netko zabada igle u utrobu i strašno me peklo', kaže Julie.

Liječnici ne znaju kako bi objasnili bol koju je osjetila nakon tog odnosa, a tek joj je prijateljica rekla da je možda alergična na suprugovu spermu. Ubrzo joj je dijagnosticirana osjetljivost na plazmu spermija koja uzrokuje svrbež i osjećaj pečenja.

'Tijelo prepoznaje spermu kao strani protein jednako kao što prepoznaje alergen peludi ili kikirikija. Zbog toga se javlja oticanje, svrbež i upale se živčani završeci', objasnio je liječnik sa sveučilišta u Cincinnatiju.

Njegov kolega razvio je postupak sličan injekcijama protiv alergija. Nakon što se utvrde proteini u spermi Mikea Boydea koji su uzrokovali reakciju organizma njegove supruge, stvorili su serum koji bi trebao riješiti taj problem. Iako taj tretman djeluje na neke parove, u slučaju bračnog para Boyde ipak nije djelovao, zbog čega su već počeli proces usvajanja djeteta.