VRIJEME PRETJERIVANJA

Koliko nam stvarno šteti blagdansko prejedanje

02.12.2015 u 12:44

Bionic
Reading

Svake godine događa se ista stvar. Zimi jedemo, a u proljeće mršavimo kako bismo na plaži izgledali dobro (ili barem pristojno). No takav životni stil nije dobar za nas. Trebali bismo stalno održavati određenu razinu aktivnosti

Hrana ne mora nužno biti problem, a i svakodnevno kretanje ima velik utjecaj na naše zdravlje. Ako se svaki dan prošećemo, ne moramo se toliko plašiti viška kilograma ili raznih zdravstvenih problema povezanih sa slabom tjelesnom aktivnošću.

Tjelesna neaktivnost u Hrvatskoj je odgovorna za 6,3 posto smrti, što se posebno odnosi na mlade jer se broj neaktivnih maloljetnika u zadnjih deset godina povećao za 12,5 posto.

Životni stil u kojem većinu vremena provodimo sjedeći i ležeći najčešće je popraćen pretjeranim unosom hrane u tijelo. Drugim riječima, negativan utjecaj nekretanja mnogostruko povećava mogućnost debljanja i slabijeg zdravlja.

Ukratko, prošećite se svaki dan pola sata i time ćete si značajno poboljšati zdravlje, a više o ovom problemu možete saznati u videu.