OD SRCA DO STRUKA

Zdravstvene pogreške koje žene rade češće od muškaraca

10.08.2015 u 11:39

Bionic
Reading

Što srce, internet i remen imaju zajedničko? Žene, čini se. Naime, prema raznim statistikama, žene pretjeruju s brigom o svom zdravlju, a liniju drže tako da gledaju više kako im odjeća stoji nego brojke na vagi

Ne brinu se za svoje srce

Žene i muškarci nemaju iste simptome srčanog udara. Žene iznad 50. godine života imaju dvostruko veću šansu za smrt od infarkta nego muškarci. Žene se često prekasno počnu brinuti o stanju svog srca čak i kad dobro znaju da su im takvi problemi bili česti među precima.

Rješenje je jednostavno – počnite brinuti o zdravlju srcu prije no što se pojave problemi.


Odjećom određuju jesu li se udebljale

Vage nas mogu izludjeti s obzirom na to da nam težina varira tijekom dana, a kamoli na dulje vrijeme, pa odjeća i nije loš način kako odrediti jesmo li se udebljali. No treba voditi računa radi li se o komadu odjeće koji nosimo čvrsto uz tijelo jer ako nije, lako bismo prekasno mogli reagirati. Jedan broj hlača može značiti pet kilograma viška.

Stoga, umjesto da se oslanjate na odjeću, stanite jednom tjedno na vagu. To bi vam trebalo biti dosta da odredite debljate li se.

Ne koriste pravilno internet

Žene se rado savjetuju s internetom kad imaju neki zdravstveni problem. Oko čak 40 posto žena odlazi na internet kako bi si pronašle dijagnozu. Muškarci to rade u manjem postotku – oko 30 posto.

Kad sami sebi pronalazite dijagnozu koju niste potvrdili kod liječnika, to vam može stvoriti nepotreban stres i napetost. Umjesto da se igrate hipohondra i nalazite zdravstvene probleme koje vjerojatno nemate, posjetite liječnika i napravite pregled.

Internet je pun stranica koje daju lažne ili loše informacije pa pokušajte odoljeti porivu da od sebe napravite kiberhondra