SAVJETUJU LIJEČNICI

Male stvari kojima ćete poboljšati zdravlje

26.06.2015 u 08:35

Bionic
Reading

Male promjene životnih navika koje lako može napraviti svatko od nas, pomoći će vam da se osjećate bolje i zdravije

Vježbanje percipirajte kao zabavu: Tim dr. Briana Wansinka proveo je zanimljivu studiju podijelivši ispitanike u dvije skupine. Jednoj grupi rekli su da će morati pješačiti 1,6 kilometara i da je to tjelovježba, a drugoj su grupi rekli da je čeka jedan zabavan zadatak. Kad su nakon pješačenja bili na ručku, pokazalo se da je druga grupa kojoj je rečeno da je to zabava, na kraju konzumirala oko 35 posto manje deserta nego prva grupa kojoj je rečeno da je to tjelovježba. Dakle, ako tjelesnu aktivnost shvaćate kao npr. fitness, odnosno, obavezu, imate potrebu nagraditi se. Ako to vidite kao zabavu, nećete poslije 'zgriješiti' s nečim slatkim, piše The Huffington Post

Tamna čokolada:
Već se puno pisalo o prednostima tamne čokolade, no bitno je da sadržava barem 70 posto kakaa. Dakako, ovdje se misli na kockicu-dvije, a ne cijelu čokoladu.

385593,385474,385173,385290Kožu nahranite C vitaminom: Hidratantne kreme s vitaminom C mogu spriječiti oštećenja kože koja nastaju usljed smanjenja količine ovog vitamina. Bitno je da se radi o proizvodu koju sadržava barem 10 posto vitamina C te da kremu čuvate u neprozirnim kutijama kako ne bi vitamin C oksidirao.

Meditirajte: Možda vam se čini kao nešto što nikad ne biste probali, no mnogi stručnjaci ističu da meditacija može pomoći da se riješite osjećaja nervoze i stresa. Bitno je da svoje misli fokusirate na nešto što vas opušta, poput prizora plaže ili vodopada.

Jedite više povrća:
Kad je povrće posluženo u društvu drugih namirnica, često ga manje pojedemo. Dobra ideja je prvo poslužiti povrće, a zatim druge namirnice. 'Ovako smo si osigurali zdrav obrok, a unijeli manje kalorija', objasnila je Traci Mann sa Sveučilišta Minnesota.

Naspavajte se: O potrebi kvalitetnog sna puno toga je rečeno. Ako ne spavate dulje od šest ili sedam sati dnevno, dovodite svoje tijelo u opasnost problema sa srcem ili moždanog udara, pokazala su mnoga istraživanja. 'Neka vam kvalitetan san koji traje barem sedam sati, bude vrlo visoko na listi prioriteta', rekla je dr. Tara Narula.