ZDRAV NAPITAK

Evo zašto je svakoga jutra dobro piti mlaku vodu s limunom

24.05.2015 u 08:11

Bionic
Reading

Mlaka voda s limunom pravi je eliksir zdravlja, pa ukoliko želite napraviti nešto dobro za svoj organizam, ujutro popijte ovaj osvježavajući napitak

Topla voda s limunom odlična je za početak dana, savjetuju mnogi nutricionisti.

Ukoliko se želite riješiti ovisnosti o kavi, nema bolje nego da isprobate ovaj osvježavajući napitak. Evo nekoliko sjajnih razloga zbog kojih biste trebali piti toplu vodu s limunom:

Pomaže detoksikaciji

Voda s limunom djeluje kao sredstvo za čišćenje jetre odnosno detoksikaciju. Ona čisti i stimulira jetru te potiče proizvodnju žuči, tj. kiseline potrebne za probavu. Također može pomoći u kontroli viška žuči, smanjiti količinu sluzi proizvedene u tijelu, ali i pomoći u otapanju žučnih kamenaca

381229, 381793, 381384, 381537Odlična je za probavu

Sok limuna ima pozitivan učinak na probavni trakt jer pomaže očistiti crijeva i potiče oslobađanje želučanih sokova. Sve zajedno utječe na bolju probavu, tj. pomaže i kod žgaravice i nadutosti.

Smanjuje apetit

Budući da limun sadržava pektin, dulje ćete se osjećati sitima i manje ćete biti u kušnji smazati kakav slastan obrok prije ručka ili večere.

Smanjuje nadutost

Ukoliko navečer idete na spavanje punog želuca ili osjećate nadutost, najvjerojatnije ćete se ujutro probuditi s osjećajem težine. Topla voda s limunom čisti organizam dok flavonoidi iz soka limuna mogu smanjiti kiselost u želucu pa ćete se brže oporaviti.

Korisna je i za ljepotu

Topla voda s limunom može napraviti čuda za vašu kožu jer pomaže i u borbi protiv slobodnih radikala koji utječu na starenje.