NOVO ISTRAŽIVANJE

Prava istina o vježbanju i brzoj hrani

03.04.2015 u 19:17

Bionic
Reading

Istraživanje Sveučilišta u Montani pokazalo je da su hamburger i čips nakon tjelovježbe jednako dobri i kao konzumiranje zamjenskih obroka koji su namijenjeni osobama koje treniraju

Konzumiranje brze hrane nakon treninga može biti jednako korisno i kao dodaci prehrani, pokazalo je to istraživanje koje će razveseliti sve ljubitelje fast fooda.

U istraživanju su sudjelovale dvije grupe ispitanika: jedni su nakon vježbanja konzumirali fast food, a drugi suplemente nakon treninga. Zanimljivo je da je razina glikogena bila samo nešto viša kod osoba koje su jele fast food.

Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Nisu pronađene razlike u količinama inzulina, glukoze ili kolesterola, a ispitanici se nisu žalili ni na kakve ozbiljne želučane tegobe.

Dakako, istraživači upozoravaju da je u ovom eksperimentu sudjelovao vrlo malo ispitanika pa se ne mogu još donositi generalni zaključci.

Inače, kratko ali intenzivno vježbanje može pozitivno utjecati na zaštitu krvnih žila od posljedica loše prehrane, kažu znanstvenici sa Sveučilišta u Exeteru. Oni tvrde da je samo osam minuta žestokog bicikliranja korisnije nego umjereno vježbanje u trajanju od 25 minuta! Znanstvenici ističu da je ovaj princip vježbanja privlačniji mlađoj populaciji koja nema živaca za jednosatnu tjelovježbu dnevno.