dovoljno snage i energije

Koje vitamine uzimati kad vježbati

27.02.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Redovita tjelovježba jedan je od najvažnijih preduvjeta očuvanja zdravlja i vitalnosti. No kada vježbamo od presudne nam je važnosti koristiti esencijalne vitamine i minerale potrebne za zdravo funkcioniranje organizma.

Stoga je u tjelovježbi izuzetno važno koristiti sljedeće vitamine i minerale kako bismo očuvali zdravlje tjelesnih sustava i postigli maksimum zdravlja i vitalnosti:

Kalcij
će omogućiti održavanje i obnovu koštanog tkiva nakon tjelovježbe, reguliranje mišićnih kontrakcija i živčanog sustava te stabilan krvotok - uz veliku pomoć VITAMINA D3 koji je direktno zadužen za pravilnu apsorpciju kalcija.

Vitamini B kompleksa osiguravaju proizvodnju energije potrebne za tjelovježbu, kao i obnovu mišićnog tkiva nakon tjelesne aktivnosti.

Željezo osigurava snagu i mišićnu funkciju, a potrebe tijela žene za željezom tijekom razdoblja tjelovježbe kreću se za 30 do čak 70% više od uobičajenih dnevnih doza.

Magnezij je važno konzumirati nakon tjelovježbe jer sprječava grčenje mišića i pomaže kod njihovog oporavka.

Vitamini C i E kao snažni antioksidansi, pomažu očuvanje imunološkog sustava i smanjuju mogućnost infekcija.

Svi navedeni vitamini i minerali u optimalnim koncentracijama posebno formuliranim za organizam žene, nalaze se u novom proljetnom Spring novitetu.

Spring vitamins & minerals dodatak prehrani, formuliran posebno za žene, sadrži optimalne koncentracije svih vitamina i minerala, namijenjenih očuvanju energije, vitalnosti i zdravlja.

Pogotovo pomaže tijelu žene pružiti sve nutrijente koji su nam u većim količinama potrebni prije, tijekom i nakon tjelovježbe.

Spring vitamins & minerals ujedno djeluju na jačanje imunološkog sustava, optimalnu proizvodnju energije, zdravlje krvožilnog, živčanog, hormonskog i mnogih drugih sustava, povećanje gustoće koštanog tkiva i sprječavanje lomova, zatim na smanjenje stresa, kao i na zdravlje i ljepotu kože, kose i noktiju.

Cijena: 128,13 kn