ŠTO MOŽETE I MORATE

Kako zadržati čvrste i jedre grudi

18.01.2015 u 08:18

Bionic
Reading

Protiv zakona prirode često ne možemo učiniti puno, a svaka žena zna koliko joj se tijelo s godinama mijenja, posebno nakon porođaja

Mnoge žene često su i previše opterećene svojim izgledom, a kada im se spomene izgled grudi u mlađim godinama te nakon porođaja i dojenja, spremne su se baciti u očaj. Iako se na prirodne načine ne može puno utjecati na zakone gravitacije, nije naodmet dati si malo truda i pripaziti na izgled, ali i zdravlje jer pušenje ili nezdrav način života utječu na sve sfere.

1. Grudnjak ili ne, pitanje je sad

Dok neke studije pokazuju kako grudnjak ne daje dovoljnu podršku grudima i ne utječe na njihovu čvrstoću, neki smatraju da je izuzetno važno znati odabrati pravi grudnjak. Želite li se barem ponekad osjećati slobodnije pa ne nosite grudnjak kod kuće, u prilog vam ide 15-godišnja studija koja je pokazala da su po pitanju opuštenosti grudi bolje prošle žene koje ga uopće nisu nosile.

2. Voda

Vodu zovu magičnim napitkom s razlogom. Ako ne pijete li dovoljno vode, a preporučuje se šest do osam čaša dnevno, koža će biti dehidrirana, grublja, s više bora i manje elastična, a to se može odraziti i na izgled grudi.

3. Zaštita od sunca

Volite li ljeti od plaže do kafića prošetati samo u kupaćem kostimu i upijati zrake sunca što češće, dobro se zaštitite kremom za sunčanje jer osim onog najstrašnijeg, karcinoma, izlaganje suncu stara kožu i prije će djelovati obješeno i naborano.

4. Cigarete

Jednogodišnja studija koja je bilježila kako ovisnost o nikotinu utječe na kožu imala je jako zabrinjavajuće rezultate, piše Good Housekeeping. Zbog nikotina koža gubi elastičnost što znači da će lakše pucati. U konačnici to donosi samo još pokoju boru i grublji izgled kože.

5. Jo-jo efekt

Svaki put kad se koža rastegne također gubi i elasticitet, a kada se češće događa da se debljamo pa mršavimo, jedan je od lošijih rezultata i opuštena koža. Osim toga, kada su žene na dijeti, grudi im se često smanje prije nego obujam struka jer je u njima najviše masnoće. Stoga je jo-jo efekt poguban za lijepe i čvrste grudi.