POZIV BRITANCIMA

Kako će u Hrvatskoj zaživjeti zdravstveni turizam

22.10.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjaci iz područja zdravstva i turizma predstavili su se britanskoj publici u želji da dokažu kako je Hrvatska idealna destinacija za liječenje jer ima vrhunske stručnjake s dugogodišnjim iskustvom

Cilj prošlotjednog susreta medicinske i turističke industrije pronalaženje je kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u hrvatskim poliklinikama. Prezentacije pred londonskom publikom održali su dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftamologiju Svjetlost, direktorica Poliklinike za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić iz Poliklinike Arithera.

U prostorijama veleposlanstva stručnjake su saslušali britanski novinari, predstavnici turističkih agencija i osiguravajućih kuća, dakle svi koji mogu pomoći u tome da više Britanaca uvidi kako je liječenje u Hrvatskoj pametna odluka.

Za tu je priliku snimljen i video koji u desetak minuta materijala poručuje zašto Lijepu Našu treba smatrati poželjnom destinacijom za zdravstveni turizam.

Od mnogobrojnih razloga zašto bi se stranci trebali liječiti u Hrvatskoj, navedena je naša već poznata razvedena obala i posebna mediteranska klima te stručnjaci koji mogu ponuditi vrhunsku uslugu. Također su podsjetili kako stranci od ulaska Hrvatske u Europsku uniju lako mogu dolaziti na liječenje budući da bi troškove mogle pokriti britanske osiguravajuće kuće po sklopljenom ugovoru. Predstavili su se i mnogobrojni liječnici iz više područja zdravstva s detaljima svoje ekspertize i dugogodišnjeg iskustva.