KOBASICE, SLANINA, JAJA...

Jedite obilno za doručak i nećete se udebljati

17.10.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Slanina, kobasica, jaja, rajčica... Sve su to namirnice kojima se smijete počastiti tijekom doručka jer će one zapravo - spriječiti debljanje!

Volite obilan doručak? Stižu vam sjajne vijesti! Naime, najnovije istraživanje pokazuje da obilan doručak poput engleskog može spriječiti debljanje.

Stručnjaci kažu kako doručak s namirnicama bogatima proteinima poput slanine, kobasica, graha i jaja podiže razinu kemikalija u mozgu, i to onih koje su zadužene za reguliranje želje za hranom.

Uočeno je kako ljudi koji preskaču doručak imaju niže razine spomenute kemikalije u mozgu što znači da često žude za hranom, a samim time imaju veće šanse za debljanje.

Američki znanstvenici koji su radili na istraživanju ističu kako je obilan doručak iznimno važan. 'Uvidjeli smo da takav doručak podiže i razinu dopamina, a to znači da se čovjek bolje osjeća i odličan je način tako započeti dan', poručili su znanstvenici sa sveučilišta Missouri-Columbia.

'Jako je važno razumjeti kakvu ulogu imaju kemikalije u mozgu kada je riječ o žudnji za hranom. To nas dovodi i do boljeg razumijevanja pretilosti, ali i rješavanja problema pretilosti', istaknuo je profesor Heather Leidy, jedan od znanstvenika koji je radio na istraživanju.