I ČUVAJTE ZDRAVLJE

Podržite akciju 'Sve za nju' kupnjom žitarica

01.10.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Nestlé FITNESS žitarice i ove godine daju podršku borbi protiv raka dojke, pa je tako dogovorena suradnja s Poliklinikom Sunce zahvaljujući kojoj je osigurano 40.000 pregleda dojke po posebnoj cijeni

Kako nam objašnjavaju organizatori, ove godine je pripremljena i mobilna aplikacija GoPink, putem koje se dijeljenjem ružičastih fotografija svi mogu pridružiti akciji i tako podržati donaciju 25.000 kuna udruzi 'SVE za NJU!'.

Rak dojke je najčešći oblik karcinoma kod žena i drugi najčešći općenito, a rano otkrivanje bolesti značajno utječe na daljnji tijek liječenja te izlječenje. Kupnjom promotivnih pakiranja žitarica Nestlé FITNESS za doručak, označenih ružičastom vrpcom, ženama je omogućeno obavljanje ultrazvuka dojke, mamografije ili magnetske rezonance u Poliklinici Sunce po posebnoj cijeni. Kako bi se ostvarila ova pogodnost potrebno je kod iz promotivnog pakiranja upisati na Nestlé FITNESS stranici na Facebooku te se naručiti na pregled do kraja godine.

'Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj se godišnje zabilježi od 2.200 do 2.500 novooboljelih od raka dojke. Izgledi za izlječenje i sprečavanje najgoreg tijeka bolesti znatno su veći ako se rak otkrije na vrijeme, u čemu ključnu ulogu igra mamografija jer se njome mogu otkriti tvorbe dok su još vrlo male te se ne mogu napipati rukom. Edukacija žena igra ključnu ulogu i zato podržavamo ovakve akcije te pozivamo što veći broj žena da se uključe i dođu na pregled', poručila je dr. Eva Jendriš Škrljak, specijalistica ginekologije i opstetricije te ravnateljica Poliklinike Sunce na zagrebačkom Trnju.