Zdravlje BRITANSKI RODITELJI

Kekse i čips smatraju voćem i povrćem

  • Autor: tportal.hr
  • 29.11.2008 8:16:53
  • 16.11.2008 0:00:00

Jedan do deset roditelja u Velikoj Britaniji misli da se keksi Jaffa, čips i Coca-Cola mogu svrstati u kategorije voća i povrća te da su dio zdrave prehrane

Možda ih je narančasta želatina s okusom naranče u Jaffa keksima prevarila ili, pak, činjenica što se čips pravi od krumpira. Iako se keksi i čips ne mogu smatrati zdravim grickalicama, jedno od deset roditelja drži da ipak mogu proći pod voće ili povrće

Colu, špagete s umakom iz konzerve, sok od naranče iz tetrapaka također pogrešno smatraju zdravom hranom i izjednačavaju je s voćem i povrćem.

Kako je pokazalo britansko istraživanje, samo jedna od pet obitelji vodi računa o tome da njihova djeca jedu preporučenih pet porcija voća ili povrća dnevno, dok jedno od dvadesetero djece uopće ne jede voće i povrće.

Najgore je što 15 posto roditelja misli da nije njihova dužnost učiti djecu o zdravoj prehrani, a smatraju da su djedovi i bake, učitelji, liječnici i slavni kuhari kompetentniji za taj posao.

Stručnjaci smatraju poraznim to što ni roditelji ni djeca ne znaju što je zdrava prehrana. 'Najveći problem je taj što imamo generaciju roditelja i generaciju djece koja misle da je krumpir tanki bijeli štapić koji izvadiš iz zamrzivača', kaže Tam Fry, stručnjak za zdravlje i prehranu djece.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više