NIZ TEŠKIH POSLJEDICA

I e-cigarete ugrožavaju zdravlje!

17.04.2014 u 11:23

Bionic
Reading

I e-cigarete izazivaju čitav niz ozbiljnih zdravstvenih problema te kao takve nisu dobra zamjena za obične cigarete

Elektroničke cigarete sve su popularnije među onima koji nastoje prestati pušiti, kao i među onima koji uopće više ne puše obične cigarete. Dugo se vjerovalo da je riječ o neškodljivijem obliku pušenja, ali najnovija istraživanja pokazuju da to i baš nije tako.

U najnovijem izvješću američkih liječnika jasno se vidi da e-cigarete uzrokuju brojne zdravstvene probleme. Sve je više pritužbi korisnika na opekotine, nikotinsku ovisnost, probleme s dišnim putovima i na srčane tegobe. U posljednjih pet godina broj pritužbi drastično je porastao, upozoravaju liječnici.

Iako ima stručnjaka koji oprezno govore o e-cigaretama jer smatraju da posljedice nisu dovoljno dobro znanstveno dokazane, ipak dobar dio liječnika vjeruje kako e-cigarete nisu zdrava alternativa običnim cigaretama.

Ako netko želi prestati pušiti, poručuju američki liječnici, onda treba prestati pušiti, a ne uvoditi novu nezdravu naviku. E-cigarete manje su štetne od običnih cigareta, ali ipak ostavljaju posljedice i samim time ne može se govoriti o zdravoj zamjeni.