Zdravlje ŠTETNE MASTI

Zapadnjačka prehrana čini nas glupima i lijenima

  • Autor: tportal.hr
  • 14.8.2009 8:41:22
  • 14.8.2009 8:00:00

Dosad smo svi već čuli da zapadnjački način prehrane koji uključuje veliki udio masti dugoročno nije dobar za naše zdravlje. Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da takva hrana nije dobra ni kratkoročno gledano

Istraživanje je provedeno na štakorima koji su se tijekom 10 dana hranili prema zapadnjačkom načinu prehrane. Otkriveno je da je masna hrana kod štakora prouzročila kratkotrajan gubitak pamćenja, a bila im je smanjena i fizička pokretljivost.

Iako se to otkriće ne može nazvati iznenađujućim, znanstvenici kažu da ipak pokazuje da prehrana s visokim udjelom masti kod ljudi uzrokuje lijenost i zatupljenost.

'Zapadnjačka prehrana ima veliki udio masti i povezana je s dugoročnim komplikacijama u životu kao što su pretilost, dijabetes i srčane bolesti. Kratkoročnim posljedicama od takve prehrane dosad je pridavano manje pažnje. Nadamo se da će naše otkriće potaknuti ljude da ozbiljno razmisle o smanjenju unosa masti u organizam te da se počnu zdravo hraniti', istaknuo je Andrew Murray sa Sveučilišta u Cambridgeu.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više