PRAVI NAPITAK U PRAVO VRIJEME

Ma je li moguće da sok kiselih krastavaca liječi?

12.02.2014 u 08:49

Bionic
Reading

Kada se pije zeleni čaj, a kada pivo od đumbira? Svaki napitak koristi u određenoj situaciji

Većina ljudi ne zna, ali za svaku situaciju postoji odgovarajući napitak. Donosimo vam savjete stručnjaka koji vam otkrivaju kada što trebate piti.

Mlijeko
Mlijeko sadrži proteine koji pridonose jačanju mišića. Dakle to je napitak koji pijete kad vas bole mišići.

Zeleni čaj/ sok od grejpa
Želite li smršavjeti? U tome vam mogu pomoći zeleni čaj i sok od grejpa. Oba napitka sadrže sastojke koji poboljšavaju rad metabolizma.

Voda/čokoladno mlijeko/sportski napitci
Ovi napici pomažu oporavku tijela koje je pretrpjelo velik napor. Stručnjaci savjetuju da ih pijete nakon tjelovježbe ili težeg fizičkog rada jer njihovi sastojci pridonose tome da se organizam brže vrati u normalno stanje.

Voda/sok od višnje/kokosova voda
Svi oni koji trče trebali bi imati zalihe spomenutih napitaka. Dobro ih je piti svaki dan jer pridonose zdravlju kostiju i mišića, a olakšavaju i oporavak organizma od napora.

Sok kiselih krastavaca
Ako vas muče grčevi u mišićima, i to posebno u nogama, onda bi bilo dobro da popijete vodu iz teglice s kiselim krastavcima. Naravno, ako vam želudac to može podnijeti…

Pivo od đumbira

Loše vam je u želucu? Možda bi moglo pomoći pivo od đumbira. Naime đumbir hidratizira i liječi mučninu, a izvrstan je za probavu.

Čaj s medom i cijeđeni limun
Kad vas uhvati dosadna prehlada, svaki topli napitak je zdrav. Međutim najbolje je ipak piti čaj s medom i cijeđenim limunom jer to dokazano najbrže rješava neugodne simptome.



Čaj od kurkume

Upala grla može biti vrlo neugodna, ali dobra je vijest da postoji prirodni lijek koji ga umiruje i pospješuje liječenje. Riječ je o čaju od kurkume koji je poznat po svom protuupalnom djelovanju.

Napitci od aloe vere
Muči vas probava, točnije konstipacija? Pomognite si bilo kojim napitkom od aloe vere. Možete ga čak i sami napraviti. Aloe vera dokazano umiruje crijeva i regulira probavu.

Toplo mlijeko / čaj od kamilice
Ne možete zaspati? Tu vam u pomoć priskače toplo mlijeko ili čaj od kamilice jer dokazano umiruju organizam, blagotvorno djeluju na živce te u konačnici izazivaju pospanost, a omogućuju i miran san.