Zdravlje JOŠ JEDNA KORIST FINE KAPLJICE

Crno vino sprečava upale

  • Autor: K. Z.
  • 4.8.2009 10:22:10
  • 3.8.2009 10:00:00

Dobrobiti crnoga vina odavno su poznate. Ta čarobna kapljica pomaže kod problema s krvnim ugrušcima, sprečava rak i potiče cirkulaciju, a znanstvenici su sada otkrili i da crno vino pomaže kod upalnih procesa

Najnovije istraživanje pokazuje da crno vino može zaustaviti dva ključna proteina u tijelu te na taj način spriječiti upalu, koja je glavni uzrok kroničnih oboljenja.

Crno vino sadržava snažan antioksidans rezveratrol, koji se dosada pokazao vrlo učinkovit u sprečavanju krvnih ugrušaka i različitih vrsta karcinoma.

Znanstvenici su proučavali učinke rezveratrola na miševima te su dobili rezultate koji su ohrabrujući za liječenje, ali i prevenciju mnogih bolesti.

'Akutne upale, poput sepse, vrlo je teško liječiti i mnogi ljudi od toga umiru. Glavni cilj našega istraživanja bio je otkrivanje nove moguće terapije za takva oboljenja', izjavio je dr. Alirio Melendez, jedan od znanstvenika koji su proveli istraživanje.

Tijekom istraživanja znanstvenici su otkrili da rezveratrol, tvar koju sadržava crno vino, sprečava upalne procese. Novo otkriće moglo bi pomoći brojnim pacijentima diljem svijeta koji se bore s različitim upalnim bolestima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više