VELIKI OBRAT

Stiže muška kontracepcijska pilula

03.12.2013 u 12:13

Bionic
Reading

Uskoro bi muškarci mogli postati ti koji će uzimati kontracepcijske pilule. Ono što se dosad činilo nemogućim postaje vrlo izgledno

Znanstvenici su konačno došli do otkrića uz pomoću kojih bi mogli stvoriti kontracepcijsku pilulu za muškarce! Već su nekoliko puta znanstvenici pokušali stvoriti takvu pilulu, ali bezuspješno.

No najnovija istraživanja otkrila su tehniku koja funkcionira kao privremena vazektomija – zaustavlja spermu da izlazi iz tijela tijekom seksa. To, kako tumače znanstvenici, neće utjecati ni na mušku plodnost, ali ni na njihov libido.

Iako na prvi pogled ovo može izgledati kao jako dobra vijest za žene, mnogi misle da će žene sumnjati u to da njihovi partneri zaista uzimaju pilule – namjerno ili slučajno. Dobra je vijest to što nove pilule neće uništavati spermu, nego će je jednostavno sprječavati da napusti tijelo pa ne bi trebalo biti štetnih posljedica.

Baš kao i žene, i muškarci će morati pilulu uzimati svaki dan. No to se ipak neće dogoditi toliko brzo. 'Došli smo do velikih otkrića, ali još je dug put pred nama. Potrebno je obaviti još nekoliko istraživanja kako bismo potvrdili da zaista neće biti nikakvih nuspojava', izjavio je dr. Allan Pacey sa sveučilišta Sheffield koji je i radio na istraživanju.